Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: canon 5d i lampa 550EX

Uzależniony

Domyślnie

sproboj na manualu i czemu masz takie dziwne parametry???
    daj sobie ISO100 przesłone 2.8 albo 4 zalezy jaką masz jasność obiektywu i czas daj 1/200. panik centralnie w sufit. powinno się udać spokojnie. ja z moim 400D i 550EX nie mam najmniejszych problemów...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Bywalec Awatar bvq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

sam mam 550ex wspolpracuje doskonale i z 350 i 30D kolega ma z 5D tez bez zastrzen owszem automat czesem sie gubi ale nasza w tym rola aby go czesem poprawiac...... a palnik w gore (za oskarkowy) ....... naprawde pokochasz
    Canon-Foto-Klub
    Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

Mirek B.
    Guest

Domyślnie

Ja też mam tą lampę z 5D i nic mi się złego nie dzieje, może to rzeczywiście kwestia tych dziwnych ustawień? No i palnik w górę obowiązkowo

Uzależniony

Domyślnie

aha bo bym zapomnial zacznij na manualu od 1/4 i w gore chodz podejzewam ze 1/1 bedzie w sam raz
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

ukochany
    Guest

Domyślnie

Zostawmy temat sprzedawcy.
    Po pierwsze robienie zdjęć w kierunku szyby (która zawsze da potężne odbicie) zawsze da różne efekty jeśli chodzi o działanie automatyki naświetlania aparatu.
    Dla tego też żeby sprawdzić stabilność siły błysku lampy test robimy na Manualu.
    Jeśli takowy test wypada pomyślnie, to testy automatyki robimy na obiekty, nie dające potężnych odblasków. W tym przypadku automatyka aparatu została zmylona, przez dwa jasne odbicia lampy w szkle. Jak wiesz, aparat elektronika stara się nie dopuścić do przepaleń. Nawet minimalna przesunięcie fotografującego względem odblaskowej powierzchni zupełnie zmienia efekty pomiaru odbitego światła.

Patrząc na te zdjęcia widać wyraźnie, że każde jest naświetlone inaczej. Gdyby to był ktoś początkujący, to bym się zapytał, czy czasami BKT nie zapomniałeś wylączyć po którejś sesji zdjęciowej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów