Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Zostałeś okradziony - nie poddawaj się !!!

GeorgeX
    Guest

Wink Zostałeś okradziony - nie poddawaj się !!!

W sierpniu zostałem okradziony z mojego sprzętu foto.
    Skradziono mi C 350D i trzy obiektywy, filtry, lampę błyskową, oraz torbę Hamy i jeszcze inne rzeczy z samochodu.
    Sprawa została zgłoszona na Policję i w zasadzie w tym momencie sprawa została umorzona ze względu na niewykrycie sprawców.
    Przez cały czas pełen wiary, objeżdżałem oraz mój przyjaciel lombardy i komisy w mieście w którym wyparował mi sprzęt i w okolicznych mieścinkach. Allegro również nadzorowałem. Po może trzech miesiącach straciłem nadzieje na cokolwiek. Miesiąc później zajrzałem do odpowiednich kategorii Allegro z myślą "zobaczmy kto sprzedaje mój sprzęt dzisiaj", i jakie było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłem "zbieg okoliczności" - większość przedmiotów takich jak moje sprzedawanych przez jednego użytkownika, na dodatek w mieście gdzie skradziono mi sprzęt. I w tym momencie muszę podziękować Gubińskiej Policji w woj. Lubuskim za elastyczność myślenia w takiej sytuacji i integralność przeprowadzonych działań, które doprowadziły do tego, że jeszcze w ten sam dzień a raczej wieczór sprzęt prawie cały został odzyskany i po paru dniach znalazł sie u mnie w domu.
    Więc podsumowując, zamiast płakać po skradzionym sprzęcie - NIE PODDAWAJCIE SIĘ, szukajcie, pytajcie. W moim przypadku zostało to sowicie nagrodzone. Sprzęt po 4-rech miesiącach znów u mnie.

Pozdrawiam wszystkich skrzywdzonych przez amatorów cudzej własności i Komisariat Policji w Gubinie

kadr.org.pl
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeorgeX Zobacz posta
    Pozdrawiam wszystkich skrzywdzonych przez amatorów cudzej własności i Komisariat Policji w Gubinie
    Błąd składniowy - "ktoś" mógłby się poczuć urażony.

A poza tym gratulacje !!

Bywalec Awatar Bonczar
    Miasto
    Krosno/Rzeszów

Domyślnie

Gratuluje odzyskania sprzętu i pozostaje tylko się cieszyć... szkoda, że nie we wszystkich przypadkach kradzieży, kończą się tak pomyślnie jak u Ciebie...
    Pozdrawiam
    Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rowniez gratuluje, a swoja droga allegro cos mi ostatnio podejrzane sie wydaje, bo gdyby nie moja dociekliwosc to zakupilbym jak to okreslil sprzedawca "kopie zapasowa gry". Zreszta pozniej zaczalem sie przygladac, czy to odosobniony przypadek i nie... takze jeszcze raz fajnie, ze odzyskales wlasnosc.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeorgeX Zobacz posta
    A kogo skrzywdził komisariat ?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    A kogo skrzywdził komisariat ?
    Zlodzieja, bo nie oblowil sie

GeorgeX
    Guest

Domyślnie

Racja chłopaki .... niestety nie moge juz poprawić, ale chodziło mi o to iż pozrawiam wszystkich z komisariatu w Gubinie...
    Ostatnio edytowane przez GeorgeX ; 27-12-2007 o 16:06

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Gratuluję. To jest już któryś z kolei taki przypadek na forum (trzeci to na mur, ale pewnie coś przegapiłem). Może idzie na lepsze?

Zablokowany

Domyślnie

Sprawa w sądzie ruszyła? Znasz milusia, który cię okradł - pasera?

GeorgeX
    Guest

Domyślnie

Pasera widziałem, ponieważ uczestniczyłem w przeszukaniu mieszkania i identyfikowałem sprzęt. Paser ponoć nieświadomy przynajmniej takie ma zarzuty.
    A ukradł ponoć ktoś dalej mieszkający przebywający w Gubinie na gościnnych występach. Co do sprawy w sądzie to jeszcze daleko ponieważ policja zbiera na nowo dowody, gdyż jak napisałem wcześniej sprawa była juz umorzona i ponownie ją otwarto...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów