Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Jaki filtr ?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta

Strata 20zl jakos nie jest tragiczna, a pozwala na poczatku oszczedzic niemala sume
    Ale wydaje mi się, że lepiej teraz właśnie wyłożyć te 300zł niż w przypadku gdy się kupi L-kę za 2500zł i portfel będzie pusty.

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Przy kicie nie zobaczysz roznic pomiedzy tanimi a dobrymi filtrami, za slaba ostrosc szkla (pomijam roznego rodzaju farbujace chinszczyzny, zielona hoye itp.)
    Słaba ostrość KITA + tandetny filtr da jeszcze większą kiche, więc na KITa albo zakładaj dobry filtr, albo wcale bo inaczej to przy tej jakości szkła jeszcze bardziej się skrzywdzisz.

Cytat Zamieszczone przez gof Zobacz posta
    Z ciekawości, jakiej firmy?
    I odpowiedz sobie jeszcze na pytanie jak często robisz zdjęcia seryjne, bo jeśli rzadko to nie ma co się pchać moim zdaniem w Extreme IV przy obecnych cenach tej karty bo Extreme III wystarczy, a za cene IV kupisz sobie III o większej pojemności.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Przy kicie i polarze będziesz miał problem z tym, że kit kręci mordką co czasem może przeszkadzać. Druga sprawa pomyśl jakie szkło będziesz chciał kupić w przyszłości i kup filtr o takiej średnicy jak planowane w przyszłości szkło a do tego redukcję. Z doświadczenia pewnie Twoje następne szkła będą miały średnicę 67-77 mm. Firma? Osobiście B&W, ale dobra jest Hoya seria fioletowa lub czarna, dobre jest również Marumi.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Przy kicie i polarze będziesz miał problem z tym, że kit kręci mordką co czasem może przeszkadzać. Druga sprawa pomyśl jakie szkło będziesz chciał kupić w przyszłości i kup filtr o takiej średnicy jak planowane w przyszłości szkło a do tego redukcję. Z doświadczenia pewnie Twoje następne szkła będą miały średnicę 67-77 mm. Firma? Osobiście B&W, ale dobra jest Hoya seria fioletowa lub czarna, dobre jest również Marumi.
    Ja mam zamiar kupic tamrona 17-50 /2.8 + filtr polar / szara połówka czym się kierować... wiadomo nie chcę wydać majątku ale też nie chce kupić badziewia... z polarem moge odczekać bo są drogie ale szare połowki też drogie widziałem tylko czy jest sens zaplacic np zamiast 50zl ... 100zl ???
    A z polarem to mysle zeby KITa sie pozbyć i dołożyc do polara
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów