Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
a ja powiem tak, nie kupuj żadnego filtra polaryzacyjnego (narazie!)
dlaczego?
bo szybko KIT przestanie Ci wystarczac, będziesz chciał więcej, a to węcej bedzie miało większą średnice, węc jeśli już musisz miec polar to kup większą średnice np 67 lub 77 mm (do tego redukcja) i nie kupuj taniego bo to nie ma sensu (nie niżej niż szara hoya)
bullshit Mnie kit tez nie wystarcza, ale jak narazie nie stac mnie na nowe szklo i polar jest dla mnie zbawieniem dodatkowo-wydalem na niego tylko 100zl, a na takiego 77mm to 350zl zejdzie jak nic, juz lepiej sobie 50 1.8 za to kupic
Cytat Zamieszczone przez delaa Zobacz posta
Kit kręci przodem - polar - ciężko wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem...
Kwestia przyzwyczajenia, ja nie narzekam (aczkolwiek jakos super wygodne to nie jest)
Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
Kup ze średnicą 77mm jakikolwiek filtr czy UV czy Polar i redukcje. Jak Ci KIT przestanie wystarczać to nie będziesz musiał się pozbywać filtra.
Strata 20zl jakos nie jest tragiczna, a pozwala na poczatku oszczedzic niemala sume
I nie kupuj tanich, jak masz kupić tani to w ogóle nie kupuj, szkoda jakości zdjęć.
Przy kicie nie zobaczysz roznic pomiedzy tanimi a dobrymi filtrami, za slaba ostrosc szkla (pomijam roznego rodzaju farbujace chinszczyzny, zielona hoye itp.)