Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 134

Wątek: 40D / 1D Mark II

Domyślnie

jest jeszcze jedna opcja

jeśli kogoś stać na 40D, a może wziąć kredyt dużo większy, to najbardziej się opłaca markIII. Szumi dużo mniej niż 40D, o reszcie nawet nie mówię, mam okazję pracować czterdziestką i jedynką. W teatrze rewelacja - kiedy 40D w ciemniejszych sytuacjach już nie łapie ostrości, mark3 ciągle bez problemu. A obraz jest świetny. Zacząłem pracować nawet czasem na 3200ISO.

markIII jest wyliczony na 300tys.
    40D na 100tys.
    więc jak się przemnoży cenę 40D razy 3, doda battery pack, to wychodzi na to, że 40D kosztuje tyle, co markIII, tyle, że w 3 ratach
    Warto o tym pomyśleć, jeśli robi się dużo zdjęć i i tak co jakiś czas się kupuje nowy aparat.

Druga rzecz - znajomy fotograf ma 1DMkIIN i 20D i mówi, że 20D szumi mniej, że tą jedynką na 1600ISO już nic nie zrobi. U mnie jest odwrotnie, markIII szumi dużo mniej niż 40D, nie mówiąc już o tym, że jest ostrzejszy.
    Co myślicie o tym?
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    jest jeszcze jedna opcja

jeśli kogoś stać na 40D, a może wziąć kredyt dużo większy, to najbardziej się opłaca markIII. Szumi dużo mniej niż 40D, o reszcie nawet nie mówię, mam okazję pracować czterdziestką i jedynką. W teatrze rewelacja - kiedy 40D w ciemniejszych sytuacjach już nie łapie ostrości, mark3 ciągle bez problemu. A obraz jest świetny. Zacząłem pracować nawet czasem na 3200ISO.

40D na 100tys.
    więc jak się przemnoży cenę 40D razy 3, doda battery pack, to wychodzi na to, że 40D kosztuje tyle, co markIII, tyle, że w 3 ratach
    Warto o tym pomyśleć, jeśli robi się dużo zdjęć i i tak co jakiś czas się kupuje nowy aparat.

Druga rzecz - znajomy fotograf ma 1DMkIIN i 20D i mówi, że 20D szumi mniej, że tą jedynką na 1600ISO już nic nie zrobi. U mnie jest odwrotnie, markIII szumi dużo mniej niż 40D, nie mówiąc już o tym, że jest ostrzejszy.
    Co myślicie o tym?
    Myślimy o tym , że to całkiem dobra idea kupić marka III szczególnie, że ostatnio staniał.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Myślimy... a konkretniej ja myślę, iż lepsze zawsze będzie wrogiem dobrego.
    Wyliczenia kosztów na podstawie ilości klatek na jaka przewidywana jest maksymalna żywotność migawki są odrobinę naciągane jeśli ktoś nie robi jako zawodowy reporter.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Krzysztof, twoja propozycja jest nienajlepsza z jednego prostego powodu. Trzcisz 30% zasięgu. Tu się często kończą rozmowy w ptasim temacie.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co myślicie o tym?
    Nie kuś jak już kupiłem EF-Sa .

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

40D na 100tys.
    Coś nie bardzo. Na 100tys to jest wyliczona migawka w 40D której wymiana kosztuje 600zł. Jakby nie liczyć to 3500 aparat + 1200 za dwie migawki + 600 grip = 5300. Jak masz gdzieś markaIII za 5300 to od razu biorę ze 3sztuki ;-)

Dopiero zaczyna Awatar darimarc
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Krzysztof, twoja propozycja jest nienajlepsza z jednego prostego powodu. Trzcisz 30% zasięgu. Tu się często kończą rozmowy w ptasim temacie.
    Argument jak kierowanie się zoomem cyfrowym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Coś nie bardzo. Na 100tys to jest wyliczona migawka w 40D której wymiana kosztuje 600zł. Jakby nie liczyć to 3500 aparat + 1200 za dwie migawki + 600 grip = 5300. Jak masz gdzieś markaIII za 5300 to od razu biorę ze 3sztuki ;-)
    a w marku to się nie wymienia migawek? :rolleyes:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    to mnie przekonuje, chociaż to nie mój temat. ale z podobnych względów wybieram markaIII a nie 5D. Ten zasięg jest dla mnie optymalny.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 17-01-2008 o 16:33 Powód: Automerged Doublepost
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Jak to mowia, kazdy swoje chwali . W kazdym razie argument o migawce odpada, sorry ale chyba tylko wiejscy reporterzy sa w stanie wypstrykac 300k zdjec, puszke tak czy inaczej raz na dwa lata sie zmienia.

1d3 jest fajny ale amatora 40d do niego nie przekonasz, poprostu sensownie myslacemu hobbyscie placenie 9k za af i uszczelnienia wydaje sie nielogiczne. Bo za te 9k mozna miec z dwie dobre stalki, co na zdjeciach bedzie lepiej idac wiadomo.

Btw Twoi mlodzi maja jakies pokrecone wymagania, to zdjecie ze sloneczkiem z painta mnie zabilo...
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 17-01-2008 o 15:57

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darimarc Zobacz posta
    Argument jak kierowanie się zoomem cyfrowym
    argument na tyle dobry, że zamiast planowanego zakupu 1DMk3 kupiłem 40D i jestem z tej decyzji zadowolony.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów