Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
Jak to mowia, kazdy swoje chwali . W kazdym razie argument o migawce odpada, sorry ale chyba tylko wiejscy reporterzy sa w stanie wypstrykac 300k zdjec, puszke tak czy inaczej raz na dwa lata sie zmienia.

Chwalę i wiem za co, bo dokładnie dla tych rzeczy kupiłem ten aparat. Nikt mnie nie zmuszał.
Argument o migawce jest dobry (oczywiście jako jeden z argumentów, o pozostałych chyba nie trzeba mówić - chodzi mi tylko o pokazanie, że jedynka wcale nie jest taka droga w stosunku do 40D, jakby się wydawało), jeśli ktoś dużo pracuje. Już nie ma potrzeby tak często zmieniać. Bo jakość jest już od dawna do wielu rzeczy wystarczająca i nagle nie przestaną mi za dwa lata przyjmować w gazetach i czasopismach albo drukarniach zdjęcia z 1DMkIII, bo druk się raczej nie poprawi.
300k może nie zużyjesz w ciągu roku, ale 100k? Przy czym 100k nie ruszy jedynki, a 40D już raczej zmasakruje.

I nie namawiam, to dla mnie żadna chwała, że kogoś do czegoś przekonam. I tak każdy wie, co dla niego najlepsze.

1d3 jest fajny ale amatora 40d do niego nie przekonasz, poprostu sensownie myslacemu hobbyscie placenie 9k za af i uszczelnienia wydaje sie nielogiczne. Bo za te 9k mozna miec z dwie dobre stalki, co na zdjeciach bedzie lepiej idac wiadomo.

Btw Twoi mlodzi maja jakies pokrecone wymagania, to zdjecie ze sloneczkiem z painta mnie zabilo...
No, w końcu ktoś docenił moją twórczość

Młodych na szczęście zawsze mam fajnych, wiedzą, po co przychodzą. Jak się nie dogadujemy przy kawie, to i później się nie dogadamy, więc jeśli z kimś nie łapię kontaktu, to dziękuję za rozmowę i ewentualnie polecam kogoś innego.

Co do amatorów, wydawało mi się, że canonboard to mniej więcej grono dla profesjonalistów, ale mogłem się pomylić...