Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 134

Wątek: 40D / 1D Mark II

Zablokowany

Domyślnie

Kolekcjoner - no właśnie się zastanawiam. Zabrzmiało mi mocno znajomo. Nie znam pana wawak, ale odnoszę wrażenie, że znam ten ton i retorykę. Pewien mój znajomy mieniący się kwiatem polskiej fotografii prasowej używał już wobec mnie podobnych figur stylistycznych. Wiem też, że kpi z CB, ale....czyta forum. A zatem...

Nie żebym bał się krytyki wawaku. Uważasz, że ,,zdjęcia robisz słabe, co najwyżej przeciętne i sprzęt tego nie zmieni.
    Każdy, prawie każdy zrobi podobne będąc na takiej, czy podobnej imprezie'' - oczywiście. Robię słabe zdjęcia, nawet bardzo słabe, fatalne, ale nie namaszczam się i nigdy tego nie robiłem na fotograficznego mistrza bądź innego guru, co tobie wnosząc po tonie jakim do mnie perorujesz, się zdarza.

Techno fob - drogi wawaku to ktoś, kto z definicji boi się techniki....A zarzucasz mi chyba techno manię, czyli fascynację techniką.

Że tak pojadę cytatem z ciebie ,,mam nadzieję, że wiesz co to oznacza''.

Kolega z Reutersa to Mariusz, który jest niezwykle skromnym facetem i wiem, że wiloktornie pracował na dużych międzynarodowych imprezach sportowych w tym piłkarskich. Jego akredytacje można znaleźć bez trudu w necie, w przeciwieństwie do osiągnięć mojego pewnego znajomego ,,kwiatu fotograficznego'' - cholera nieodparcie mam wrażenie, że wawak to jednak postać mi znana.

Zatem ów Mariusz nie nosi głowy w chmurach, ale po prostu robi foty dla dużych tytułów sportowych. Nie ma powodu wbijania mnie na minę, że ,,ło, jezde z rojtersa''. Robił wczoraj strongmanów fajnymi szkłami i dwoma markami - nie sądzę, że dla lokalnego tygodnika taszczył cały ten shit.

Wawaku, nic mi nie poprawia z rana humoru tak jak konstruktywna krytyka. Pozdrawiam.

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Dobrze powiedziane....
    Nie ma słabych zdjec - udane zdjęcie to zdjęcie które MA sie podobac autorowi a nie postronnym...
    Fotografia, np. dla mnie, to pasja i miłe spędzanie wolnego czasu a dodatkowo przydatnie zarobiony grosz....
    Himi, kupuj MarkaII - ja kupiłem i nie żałuje....

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zawodowiec się nie popisał albo dał (jak to oni często robią) zdjęcia bez grzebania, prosto z aparatu. Jedna uwaga...w Marku jest cały czas ISO 3200 a w 40D jakieś dziwne ISO 744... to w auto ISO tak wychodzi? Nie wiem bo auto nigdy nie włączałem.
    FOTOINKWIZYTOR

Zablokowany

Domyślnie

Też mnie to zdziwiło, miałem iso 1600, czasem 1250. Auto mam, ale vw polo...auto iso nie używam.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    Chcialbym zestaw, ktory gwarantowalby zdjecia na poziomie fotografow z Magnumphotos lub VII.
    Cala reszta, to tylko gadzetomania i onanizm sprzetowy.

Aaa...Jesli ktos wie, gdzie moge dostac w/w zestaw, to poprosze o maila
    Panie wawak - kto tu jest technomaniakiem, co ? Słyszałeś o Alexie Majoli z tejże agencji Magnum? Facet foci kompaktami Olympusa, był w Iraku, Afganistanie, zdobywa nagrody na prestiżowych konkursach - i wszystko kompakcikami. Przepraszam za OT, ale wkurzyłeś mnie swoim postem i najazdem na himiego - co to w ogóle jest ? Forum czy jakaś rzeźnia ? Pomysły są najważniejsze, a to czym się robi to sprawa drugorzędna - ważne, żeby sprzęt dał się lubić i nie sprawiał kłopotów. Jeśli himi ma ochotę na jedynkę to jego sprawa - co to k.... za komentarze ??

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie Miało być

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Kolekcjoner - no właśnie się zastanawiam. Zabrzmiało mi mocno znajomo. Nie znam pana wawak, ale odnoszę wrażenie, że znam ten ton i retorykę. Pewien mój znajomy mieniący się kwiatem polskiej fotografii prasowej używał już wobec mnie podobnych figur stylistycznych. Wiem też, że kpi z CB, ale....czyta forum. A zatem...
    Ja ciebie, Pana, też nie znam, a znajomych tym bardziej. Przykro mi.
    Forum czytam, wyrywkowo, nieregularnie, to fakt.
    Jeśli już ktoś ciebie potraktował podobną retoryką, to tym bardziej gratuluje znajomości, znajomych, bo wiedzą co mówią. To tylko moje skromne zdanie.
    "Kwiat polskiej fotografii prasowej" - sam na to wpadłeś, czy ów kolega?

Nie żebym bał się krytyki wawaku. Uważasz, że ,,zdjęcia robisz słabe, co najwyżej przeciętne i sprzęt tego nie zmieni.
    Wiem, wiem... to nie było odkrywcze. Każdy o tym wie.
    Każdy, prawie każdy zrobi podobne będąc na takiej, czy podobnej imprezie'' - oczywiście. Robię słabe zdjęcia, nawet bardzo słabe, fatalne, ale nie namaszczam się i nigdy tego nie robiłem na fotograficznego mistrza bądź innego guru, co tobie wnosząc po tonie jakim do mnie perorujesz, się zdarza.
    Ale się uniosłeś. Rzeczywiście robisz fatalne zdjęcia?! Problemy z ego? Nie wszystkie jego obszary są świadome.
    Przepraszam najmocniej! Wyraziłem tylko swoje, po raz kolejny, skromne i jakże subiektywne zdanie.

Techno fob - drogi wawaku to ktoś, kto z definicji boi się techniki....A zarzucasz mi chyba techno manię, czyli fascynację techniką.

Że tak pojadę cytatem z ciebie ,,mam nadzieję, że wiesz co to oznacza''.
    Wiem, a jakże! Widzę u ciebie właśnie spory strach i niezrozumienie techniki, a to fobia właśnie. Vide ISO 744 z Exifa. Nie robi czegoś takiego ktoś, kto rozumie i nie boi się techniki.
    Ale jeśli uważasz się za maniaka?! Dla mnie możesz nim być.

Kolega z Reutersa to Mariusz, który jest niezwykle skromnym facetem i wiem, że wiloktornie pracował na dużych międzynarodowych imprezach sportowych w tym piłkarskich. Jego akredytacje można znaleźć bez trudu w necie, w przeciwieństwie do osiągnięć mojego pewnego znajomego ,,kwiatu fotograficznego'' - cholera nieodparcie mam wrażenie, że wawak to jednak postać mi znana.
    Ponownie gratuluje kolegi. W necie nie będę szukał, bo oczywiście tobie wierzę.

Zatem ów Mariusz nie nosi głowy w chmurach, ale po prostu robi foty dla dużych tytułów sportowych. Nie ma powodu wbijania mnie na minę, że ,,ło, jezde z rojtersa''. Robił wczoraj strongmanów fajnymi szkłami i dwoma markami - nie sądzę, że dla lokalnego tygodnika taszczył cały ten shit.
    Zapytaj go, bo ja tobie nie odpowiem na to pytanie. Myślę jednak, że nie dla Reutersa. Jeśli twój kolega jest fotoreporterem, to pewnie zawsze liczy na to, że może sfotografuje coś interesującego.

Wawaku, nic mi nie poprawia z rana humoru tak jak konstruktywna krytyka. Pozdrawiam.
    Szkoda, że z dyskusji o sprzęcie zrobiła się mało konstruktywna wymiana zdań. Nie to było moim zamiarem.
    Nadal będę tobie polecał MkIII lub 40D, 14 bit, dużo większy bufor...Choć MkII nie można zbyt wiele zarzucić. W dobie technik cyfrowych, to prawie staroć.

Jeszcze raz gratuluje kolegów, tego, z którym mnie łączysz, porównujesz, również.
    Żałuje tylko, że nie poznam żadnego z Was, bo nie bywam w twojej okolicy (mieszkacie w tym samym mieście, województwie?), a uważam, że warto zawierać znajomości, choćby na krótko.

Gdybyś miał jakieś pytania, to zapraszam, służę i obiecuję, że nie będę oceniał twoich zdjęć i poczynań.

W kwestiach nie związanych z techniką zapraszam na priv (w Polsce bywam rzadko ale, od czego jest internet?!). Grupę chyba nie interesują czyjeś domysły i poszukiwania analogii-cznej retoryki.
    Pozdrawiam i forumowe EOT
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Panie wawak - kto tu jest technomaniakiem, co ? Słyszałeś o Alexie Majoli z tejże agencji Magnum? Facet foci kompaktami Olympusa, był w Iraku, Afganistanie, zdobywa nagrody na prestiżowych konkursach - i wszystko kompakcikami. Przepraszam za OT, ale wkurzyłeś mnie swoim postem i najazdem na himiego - co to w ogóle jest ? Forum czy jakaś rzeźnia ? Pomysły są najważniejsze, a to czym się robi to sprawa drugorzędna - ważne, żeby sprzęt dał się lubić i nie sprawiał kłopotów. Jeśli himi ma ochotę na jedynkę to jego sprawa - co to k.... za komentarze ??
    Mogłeś mój uśmiech, w niegdysiejszym poście, potraktować podobnie jak ja pisząc o owym chciejstwie.
    Albo ktoś jest dobrym fotografem albo nim nie jest.
    Sprzęt ma drugorzędne znaczenie, ale nie przeceniaj tej tezy, bo z kompaktem wyśle cię na mecz piłki nożnej Żartuje!
    Poza tym himi nie pytał o Olympusa, czy inny kompakt, tylko o droższą puszkę.
    Myślę, że moim największym grzechem była ocena jego zdjęć. Zapomniałem, że fotografowie tego nie lubią
    Co do sprzętu, którego zakup polecałem nie wycofuję się.
    Ostatnio edytowane przez wawak ; 12-02-2008 o 03:32 Powód: Automerged Doublepost
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Zablokowany

Domyślnie

Nawet chciałem w pierwszym odruchu odpisać na twój post - wawak - ale nie chcę robić OT i schodzić na boczne tory. Nie skuszę się zatem na polemikę w knajpianym tonie. Co do identyfikacji twojej osoby, swoje wiem.
    Przy okazji - pokaż jakieś swoje zdjęcia, chętnie obejrzę i czegoś się nauczę.
    Jedno mnie zastanawia jednak, muszę to napisać, skoro mieszkasz za granicą drogi ,,nieznajomy'' to skąd wiesz, że impreza strongmańska w Lesznie, była wiejskim festynem. To może widzieć tylko ktoś z mojego miasta. Pozdrawiam kolego, bo jednak mam przekonanie, że się znamy. Tyle w ramach OT, od którego nie udało mi się jednak uwolnić.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Przy okazji - pokaż jakieś swoje zdjęcia, chętnie obejrzę i czegoś się nauczę...
    o, i ja chetnie z ciekawości rzuce okiem

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Myślę, że moim największym grzechem była ocena jego zdjęć.
    a raczej forma w jakiej to zrobiłeś: atakująca, niemiła, ogólnikowa i przemądrzała.
    Odnoszę wrażenie, że zamiast chcieć doradzić himiemu to - nawet jeśli przyjąć że faktycznie za bardzo podnieca się sprzętem - po prostu chciałeś mu tylko powiedzieć, że jest od ciebie "gorszy".

Tyle analizy, na przyszłość proszę o rozmowę na temat.

Himi, poza wszystkim coś w tym jest. Nie kupuje się sprzętu wartego tyle co używane auto pytając anonimowych ludzi z sieci. To się zresztą nie tyczy jedynie ciebie. Ja mam propozycję: jak nasz parcie na fajną puszkę to ją sobie kup. Większość ludzi na pewno chętniej poogląda efekty takiej decyzji niż wałkowanie 50 raz dylematów zakupowych żywcem wziętych z segmentu niezaawansowanych kompaktów. Życzę dobrej decyzji!
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    Myślę, że moim największym grzechem była ocena jego zdjęć. Zapomniałem, że fotografowie tego nie lubią
    Co do sprzętu, którego zakup polecałem nie wycofuję się.
    Twoim największym grzechem są wycieczki personalne wobec kolegi nie mające nic wspólnego z tematem o którym piszemy. W ten sposób mocno obniżasz wagę swoich ocen i rad.

Edit: Kubaman był szybszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów