Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 134

Wątek: 40D / 1D Mark II

Zablokowany

Domyślnie

Kubaman - dzięki za dobre słowo, ale nie do końca cię rozumiem. Czymże jest to forum jeśli nie miejscem wałkowania sprawa związanych ze sprzętem. Zdaje sie, że wawak osiągnął swój cel puszczając brzydkiego bąka w kierunku osoby, która rozważa po prostu zamianę body jak w tytule wątku (nie ja go z resztą założyłem).

Miałem 1d, wiem jakim body jest 1d mk II. Na forum CB jest sporo użytkowników tego modelu (to do diabła nie jest lamborgini sprzętu foto, ale body troche droższe od masowo posiadanych piątek!). To do posiadaczy 1d mkII kierowałem swe pytania. Paweloon, dajmy na to przesiadł się z 1d mk I na mk II. miał tez okazję sprawdzić 40d. Kogo mam więc twoim zdaniem pytać o opinie - faceta w komisie? Na pewno mi odradzi....A może właściciela wystawianej auckji, też na pewno będzie obiektywny.
    Uznałem, że najlepszym miejscem do weryfikacji moich rozterek w tym względzie jest forum CB, gdzie o podobne sprawy pytam od kwietnia 2006 roku i do czasu ,,brzydkich bąków'' wawaka jakoś wszystko było ok...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

himi, praktyka pokazuje, że jest naprawdę niewiele osób, które mogą ci doradzić w internecie. Najlepiej spotkać się z kimś i samemu sprawdzić. Wałkując temat po raz n-ty stwarza się sytuację, w której dobrze odnalazł się wawak. Po prostu w pewnym momencie odnosi się wrażenie, że sama pucha mniej ludzi interesuje niż mówienie o niej (to się jak pisałem odnosi do potężnej grupy ludzi w sieci, również tych bardzo utalentowanych).

wawak wypowiedział się w sposób, którego nie pochwalam, ale nie odbierajmy mu prawa do wypowiedzi w kwestii meritum - o to mi chodziło.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany

Domyślnie

Rozumiem, że kończysz wszelkie dywagacje sprzętowe na forum CB - bo lepiej się spotkać i pogadać?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jeśli nie zauważyłeś, to ja je dawno temu skończyłem. A spotkania lubię niezwykle, dzisiaj byłem na jednym, w zeszły piątek miałem okazję poznać innego kolegę.

Jeśli ci moja opinia przeszkadza - zignoruj ją, nie mam zamiaru psuć ci humoru. Pozdrawiam i kończę OT.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany

Domyślnie

Racja, OT.

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Czyli jednak obiektywnie i bezwględnie 40D szumi bardziej
    podpowiedź - czy zmierzone np. iso 3200 w 20/30D = iso 3200 w 40D?
    ciekawe ile tych zdjęć na iso 3200 w życiu zrobisz , może kilka ale wątpię

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    ciekawe ile tych zdjęć na iso 3200 w życiu zrobisz , może kilka ale wątpię
    Używałem wszystkich wymienionych i powiem za siebie. Wykonałem może z 10 na 3200. Nie byłem zadowolony....

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

ale jest to tylko 10 a jaki to jest procent wszystkich wykonanych zdjęć, 0,1%? czy jeszcze mniej?

Zablokowany

Domyślnie

Pewnie mniej

Zablokowany

Domyślnie

No i nadszedł czas na porównanie 1d mkII z 40d. AF wyraźnie szybszy i skuteczniejszy w 1d, co nie jest zaskoczeniem. Plastyka zdjęć na pewno nie pozostawia 40d gdzieś w tyle, moim zdaniem 40 nie ustępuje jedynce w tym względzie. Przyzwyczajam się wciąż do małego lcd rozpuszczony tym telewizorem w 40d. Zauważyłem też, że AF mkII działa jakby nieco mniej efektywnie niż w starej 1d mkI. Z jedynki II jestem zadowolony, a gdybym miał za dużo kasy to 40d byłby idealnym backupem.

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów