Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: 400D frimware

Mieszany widok

polar3016
    Guest

Domyślnie 400D frimware

Witam
    Ukazała się na stronach Canona nowa wersja Frimware. problem polega na tym, że w ustawieniach nie mam w Set-up 2 Frimware? Nie mam też Custom Functions oraz sencor clening. W Set-up 2 mam tylko 3 pierwsze pozycje. Nie mogę tym samym wgrac nowej wersji bo nie wiem nawet jaką mam wersję frimware. Proszę o pomoc

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

użyj EOS Utility
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Dopiero zaczyna Awatar Diakon
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nowa czyli, dokładnie która. Powiem tak. Ja dokonałem aktualizacji do wersji 1.1.1 i wszystko mi pięknie działa, tj: polskie menu, wszystkie opcje. Podaj więcej danych, jakie masz aktualną wersję. Pozdrawiam.

polar3016
    Guest

Domyślnie

Właśnie o tą aktualizację mi chodzi. Tylko co to jest ten Utylity. W instrukcji instalacji nie pisze nic,że trzeba przez ten program

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Z tego co ja wiem i jak zrobiłem. Naładowana bateria, odpięty obiektyw, na czystą kartę wgrany soft. Karta do aparatu, włączyć aparat, wejść do menu, wybrać aktualizację oprogramowania, kilka sekund strachu. OFF później ON i powinno działać. Poszukaj na forum bo jestem pewien, że gdzieś ten temat był poruszany.

polar3016
    Guest

Domyślnie

Wszystko mam plik. instrukcję. Nagrałem na pamięć plik nie ma w meni set-up2 takiej pozycji jak firmware
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zastanawiam się czy nie mogłem tego gdzieś wyłączyć bo nie mam równiez jak przywrócić ustawień fabrycznych nie ma tej funkcji
    Ostatnio edytowane przez polar3016 ; 25-12-2007 o 21:38 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Białystok

Domyślnie

To jakieś dziwne masz to menu , hmm... miałem 350D teraz mam 400D i jakoś nigdy nie było problemów z poszczególnymi zakładkami w menu. Aparat kupiłeś nowy czy używany???

polar3016
    Guest

Domyślnie

Nowy w sklepie fotograficznym -dobrym sklepie. Wszystko jest instrukcja, gwarancja bez zastrzeżeń

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Przełącz na np. AV z tego zielonego kwadracika to ci sie pokaże DUŻOOOOO innych opcji w menu
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów