Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon EF 17-40mm F/4 L USM

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie Canon EF 17-40mm F/4 L USM

Witajcie kupilem ta L-ke +Super HMC pro1UV(0) , szklo piekne o fotkach nie wspomne , mam pytanko po co jest to pokretlo i oszklona szybka jak tym ruszam moge zmienic ostrosc ale do czego to sie jeszcze uzywa . DZieki za pomoc i Wesolych Swiat zycze .
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

powiem tak :
    ZASKOCZYŁEŚ MNIE TYM PYTANIEM!!!!!!

To właśnie do tego służy tylko po co ci szkło którego nie umiesz używać i nie wykorzystasz jego możliwości. No soorrryy ale wiesz na początek proponował bym, jakąś dobrą książkę o fotografii a nie myślał że im lepszy sprzęt tym lepsze foty będę robił
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tak w ogóle wszytko jest w instrukcji to przecież L...
    Ostatnio edytowane przez iktorn92 ; 24-12-2007 o 19:59 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    powiem tak :
    To właśnie do tego służy tylko po co ci szkło którego nie umiesz używać i nie wykorzystasz jego możliwości. No soorrryy ale wiesz na początek proponował bym, jakąś dobrą książkę o fotografii a nie myślał że im lepszy sprzęt tym lepsze foty będę robił
    "Wujek Dobra Rada" się znalazł...
    Stać go to sobie kupił.
    Jego kasa, jego cyrk, jego małpy.
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    Witajcie kupilem ta L-ke +Super HMC pro1UV(0) , szklo piekne o fotkach nie wspomne , mam pytanko po co jest to pokretlo i oszklona szybka jak tym ruszam moge zmienic ostrosc ale do czego to sie jeszcze uzywa . DZieki za pomoc i Wesolych Swiat zycze .
    No,cóz.Kiedys bez tego nie mozna było fotografować
    Pod szybką jest skala odległosci w metrach i [zielona?]w stopach.Przy indeksie w zoomach jest czerwona [na ogół ]poprawka indeksu dla aktualnie nastawionej ogniskowej.{W stalkach przy indeksie jest skala pozwalajaca obliczyc GO dla danej ogniskowej i odleglosci.}
    Uzywa sie do nastaw w Manualu[wyłaczony AF]Czasem do pomiaru odległosci , zeby uzyc przełacznika AF np. w c 135/2 L ,100/2,8 macro,70-200/4 L itp,czasem do nastaw obiektywu przy zdjeciach "skrytych",w ciemnosci gdy nie działa AF[automatyka ostrosci] itd.Pokrętłem własnie nastawiasz odleglosc po wyłaczeniu na "M" guziczka na obiektywiePozdrawiam.[Gdybys chcial o cos spytac,pytaj,korzystaj z opcji"szukaj"forum,Google.ksiązki lub na priva.]Jak pogoda w Aberdeen?
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 24-12-2007 o 20:16

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    No,cóz.Kiedys bez tego nie mozna było fotografować
    Pod szybką jest skala odległosci w metrach i [zielona?]w stopach.Przy indeksie w zoomach jest czerwona [na ogół ]poprawka indeksu dla aktualnie nastawionej ogniskowej.{W stalkach przy indeksie jest skala pozwalajaca obliczyc GO dla danej ogniskowej i odleglosci.}
    Uzywa sie do nastaw w Manualu[wyłaczony AF]Czasem do pomiaru odległosci , zeby uzyc przełacznika AF np. w c 135/2 L ,100/2,8 macro,70-200/4 L itp,czasem do nastaw obiektywu przy zdjeciach "skrytych",w ciemnosci gdy nie działa AF[automatyka ostrosci] itd.Pokrętłem własnie nastawiasz odleglosc po wyłaczeniu na "M" guziczka na obiektywiePozdrawiam.[Gdybys chcial o cos spytac,pytaj,korzystaj z opcji"szukaj"forum,Google.ksiązki lub na priva.]Jak pogoda w Aberdeen?
    kiedy dane mi było posiąść 70-200 L też nie znana mi była ta tajemnicza szybka a pytać strach cuż instrukcja no tak????? ,a janmar na luziku spokojnie wytłumaczy bez zbędnych uszczypliwości:smile:
    pozdrawiam janmar :smile:
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Janmar - wielkie dzieki , Iktorn tak jak pisalem mniej wiecej wiedzialem o co chodzi , jeszcze bedziesz moje fotki podziwial , nie znam czlowieka ktory by wszystko wiedzial a kto pyta nie bladzi . Pogoda o dziwo nie najgorsza , nawet przymrozki sa i nie wieje juz tak strasznie
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jest super szkło, wykorzystaj to, jest zima, idź porób fotki i nie mów że będziemy Twoje fotki podziwiać, tylko zrób je, pokaż nam i popodziwiamy
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Co do podziwiania to nie chodzilo mi o Was tylko o jedna osobe , pytanie me moze bylo glupie ale sam sobie odpowiedzialem , chcialem poprostu wiedziec do czego to jeszcze sluzy , rzeczywiscie szklo super , coz na zimowe fotki nie mam co liczyc no chyba ze pojade w gory bo tu moze spadnie 1 cm sniegu ale momentalnie stopnieje no chyba ze zima bedzie inna niz zwykle . Pozdrawiam .

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Co do podziwiania to nie chodzilo mi o Was tylko o jedna osobe , pytanie me moze bylo glupie ale sam sobie odpowiedzialem , chcialem poprostu wiedziec do czego to jeszcze sluzy , rzeczywiscie szklo super , coz na zimowe fotki nie mam co liczyc no chyba ze pojade w gory bo tu moze spadnie 1 cm sniegu ale momentalnie stopnieje no chyba ze zima bedzie inna niz zwykle . Pozdrawiam .
    do zimowych fotek potrzeba ci wiecej niz 1 cm sniegu? aparat w lape i przejdz sie po powietrzu i poszukaj tematow. Nie musza byc ze sniegiem. Szkoda zeby takie fajne szkielko lezalo nieuzywane bo kurcze snieg nie chcial spasc. To tak jakbys powiedzial ze w lato nie zrobisz bo slonca nie ma.

Sprobuj sie portretem pobawic w plenerze. Fakt ze jest zimno, ale w koncu nie musisz siedziec godzinami
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co do podziwiania to nie chodzilo mi o Was tylko o jedna osobe , pytanie me moze bylo glupie ale sam sobie odpowiedzialem , chcialem poprostu wiedziec do czego to jeszcze sluzy , (...)
    Tak po prawdzie to do niczego . Mnie się jeszcze nie przydało .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów