Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon EF 17-40mm F/4 L USM

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie Canon EF 17-40mm F/4 L USM

Witajcie kupilem ta L-ke +Super HMC pro1UV(0) , szklo piekne o fotkach nie wspomne , mam pytanko po co jest to pokretlo i oszklona szybka jak tym ruszam moge zmienic ostrosc ale do czego to sie jeszcze uzywa . DZieki za pomoc i Wesolych Swiat zycze .
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

powiem tak :
    ZASKOCZYŁEŚ MNIE TYM PYTANIEM!!!!!!

To właśnie do tego służy tylko po co ci szkło którego nie umiesz używać i nie wykorzystasz jego możliwości. No soorrryy ale wiesz na początek proponował bym, jakąś dobrą książkę o fotografii a nie myślał że im lepszy sprzęt tym lepsze foty będę robił
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tak w ogóle wszytko jest w instrukcji to przecież L...
    Ostatnio edytowane przez iktorn92 ; 24-12-2007 o 19:59 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    Witajcie kupilem ta L-ke +Super HMC pro1UV(0) , szklo piekne o fotkach nie wspomne , mam pytanko po co jest to pokretlo i oszklona szybka jak tym ruszam moge zmienic ostrosc ale do czego to sie jeszcze uzywa . DZieki za pomoc i Wesolych Swiat zycze .
    No,cóz.Kiedys bez tego nie mozna było fotografować
    Pod szybką jest skala odległosci w metrach i [zielona?]w stopach.Przy indeksie w zoomach jest czerwona [na ogół ]poprawka indeksu dla aktualnie nastawionej ogniskowej.{W stalkach przy indeksie jest skala pozwalajaca obliczyc GO dla danej ogniskowej i odleglosci.}
    Uzywa sie do nastaw w Manualu[wyłaczony AF]Czasem do pomiaru odległosci , zeby uzyc przełacznika AF np. w c 135/2 L ,100/2,8 macro,70-200/4 L itp,czasem do nastaw obiektywu przy zdjeciach "skrytych",w ciemnosci gdy nie działa AF[automatyka ostrosci] itd.Pokrętłem własnie nastawiasz odleglosc po wyłaczeniu na "M" guziczka na obiektywiePozdrawiam.[Gdybys chcial o cos spytac,pytaj,korzystaj z opcji"szukaj"forum,Google.ksiązki lub na priva.]Jak pogoda w Aberdeen?
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 24-12-2007 o 20:16

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Janmar - wielkie dzieki , Iktorn tak jak pisalem mniej wiecej wiedzialem o co chodzi , jeszcze bedziesz moje fotki podziwial , nie znam czlowieka ktory by wszystko wiedzial a kto pyta nie bladzi . Pogoda o dziwo nie najgorsza , nawet przymrozki sa i nie wieje juz tak strasznie
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jest super szkło, wykorzystaj to, jest zima, idź porób fotki i nie mów że będziemy Twoje fotki podziwiać, tylko zrób je, pokaż nam i popodziwiamy
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Co do podziwiania to nie chodzilo mi o Was tylko o jedna osobe , pytanie me moze bylo glupie ale sam sobie odpowiedzialem , chcialem poprostu wiedziec do czego to jeszcze sluzy , rzeczywiscie szklo super , coz na zimowe fotki nie mam co liczyc no chyba ze pojade w gory bo tu moze spadnie 1 cm sniegu ale momentalnie stopnieje no chyba ze zima bedzie inna niz zwykle . Pozdrawiam .

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    No,cóz.Kiedys bez tego nie mozna było fotografować
    Pod szybką jest skala odległosci w metrach i [zielona?]w stopach.Przy indeksie w zoomach jest czerwona [na ogół ]poprawka indeksu dla aktualnie nastawionej ogniskowej.{W stalkach przy indeksie jest skala pozwalajaca obliczyc GO dla danej ogniskowej i odleglosci.}
    Uzywa sie do nastaw w Manualu[wyłaczony AF]Czasem do pomiaru odległosci , zeby uzyc przełacznika AF np. w c 135/2 L ,100/2,8 macro,70-200/4 L itp,czasem do nastaw obiektywu przy zdjeciach "skrytych",w ciemnosci gdy nie działa AF[automatyka ostrosci] itd.Pokrętłem własnie nastawiasz odleglosc po wyłaczeniu na "M" guziczka na obiektywiePozdrawiam.[Gdybys chcial o cos spytac,pytaj,korzystaj z opcji"szukaj"forum,Google.ksiązki lub na priva.]Jak pogoda w Aberdeen?
    kiedy dane mi było posiąść 70-200 L też nie znana mi była ta tajemnicza szybka a pytać strach cuż instrukcja no tak????? ,a janmar na luziku spokojnie wytłumaczy bez zbędnych uszczypliwości:smile:
    pozdrawiam janmar :smile:
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Tak podzszedl do tego bardzo serio w koncu po to jest to forum , nikt nie posiadzie calej wiedzy , ale gdy sie juz jakas ma mozna sie nia podzielic , dzieki !

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    Co do podziwiania to nie chodzilo mi o Was tylko o jedna osobe , pytanie me moze bylo glupie ale sam sobie odpowiedzialem , chcialem poprostu wiedziec do czego to jeszcze sluzy , rzeczywiscie szklo super , coz na zimowe fotki nie mam co liczyc no chyba ze pojade w gory bo tu moze spadnie 1 cm sniegu ale momentalnie stopnieje no chyba ze zima bedzie inna niz zwykle . Pozdrawiam .
    do zimowych fotek potrzeba ci wiecej niz 1 cm sniegu? aparat w lape i przejdz sie po powietrzu i poszukaj tematow. Nie musza byc ze sniegiem. Szkoda zeby takie fajne szkielko lezalo nieuzywane bo kurcze snieg nie chcial spasc. To tak jakbys powiedzial ze w lato nie zrobisz bo slonca nie ma.

Sprobuj sie portretem pobawic w plenerze. Fakt ze jest zimno, ale w koncu nie musisz siedziec godzinami
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Nie zrozumilismy sie pewnie ze nie daje mu odpoczywac , mialem na mysli ze nie moge w miescie porobic zdjec typowo zimowych , szkoda bo moglo by byc ladnie a tak tylko szary kamien , granit ale i to ma swe uroki a juz za dwa dni Loch Ness

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów