Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Lightsphere, Stofen, Lumiquest Pocket Bouncer - mini teścik..

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    no tak, ale gdy ściana daleko?:-)
    Ostatnio odbijałem lampę od sufitu w bazylice gdzie strop nie dość, że błękitno/niebieski, to jeszcze jakieś 35m nad posadzką (ja byłem chyba w okolicach 10m nad ziemią, więc tylko 2/3 dystansu do sklepienia) i światło z błyskotki ewidentnie pomogło. Przy wysokich czułościach i dużej dziurze nawet tak minimalna ilość światła pomaga...

Tak żeby nie było całkiem OT - po przetrenowaniu technik z http://foto.jasiu.pl/ w pomieszczeniach staram się błyskać od ścian (MarkuB - w kwestii zafarbów - nie zawsze pomaga, ale najczęściej udaje się ustawić CustomWB na sukience czy firance i jakoś idzie) natomiast na zewnątrz mały softbox na wprost. Jedyna chyba sytuacja, gdy używam softboxa w pomieszczeniu, to taniec - lampy na radiówce po ścianach, a na wprost softbox
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    Jedyne sensowne rozwiązanie to niestety ukrywanie tego cienia za postacią, czyli walenie lampą z nad obiektywu czyli ... flash bracket...
    no i masz paskudne cienie na szyi. Najlepiej to odbijac od ścian, sufitu itp
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    (MarkuB - w kwestii zafarbów - nie zawsze pomaga, ale najczęściej udaje się ustawić CustomWB na sukience czy firance i jakoś idzie) natomiast na zewnątrz mały softbox na wprost. Jedyna chyba sytuacja, gdy używam softboxa w pomieszczeniu, to taniec - lampy na radiówce po ścianach, a na wprost softbox
    balans na firance , no nieźle...;-)
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 27-05-2008 o 22:11 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar virpower

Domyślnie

..a czy ktoś z Was próbował stosować zamiennik Lumiquesta "DYFUZOR UNIWERSALNY CANON"? http://allegro.pl/item376500219_dyfu...olta_sony.html

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez virpower Zobacz posta
    ..a czy ktoś z Was próbował stosować zamiennik Lumiquesta "DYFUZOR UNIWERSALNY CANON"? http://allegro.pl/item376500219_dyfu...olta_sony.html
    Też się przyłączam do pytania
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak na moje oko ten softbox za 59 zł ma zwykłą folię z przodu, oczywiście zmiękczy, ale nie tak, jak Lumiquest, który ma na środku folii specjalny profil, no i sama folia ma strukturę tzw. mikropryzmatów, a nie jest gładka jak w tych podróbkach.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

Ja z tego wszystkiego jednak chyba wolę walić ścianach, suficie lub używać stofena...
    Mordo Ty moja !

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów