Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Tamron 28-75 samples ...hmmmmmm

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Tamron 28-75 samples ...hmmmmmm

Oto galeria na ktora natrafilem w necie
    http://www.pbase.com/hansmb/efteling

Czy ten tamron naprawde pozwala na uzyskanie takiej jakosci zdjec jak przedstawione w tej galerii powyzej?
    Prosze oswieccie mnie,bo jesli tak jest to nie bede rozmyslal i zawracal sobie glowy canonowska L 24-70.Wydaje mi sie ze ten tamron nie ma sie zupelnie czego wstydzic stajac do rywalizacji z L.
    Jak wam sie wydaje ,dla zwyklego smiertelnika rozpoznanie jakosci zdjec w powiekszeniu 15*21 wykonanych tymi obiektywami jest mozliwe,chodzi o to dostajecie dwie fotki i mowicie ta byla L a ta tamronem (mowimy o identycznych warunkach np w kosciele)
    Pozdrawiam

Ale z drugiej strony 24-70L podpiety do 20d dajacy taka jakosc to jak trafienie 6 w totka?
    http://garycoombs.com/10D/Test/slides/CRW_6261.html
    Ostatnio edytowane przez robsonikus ; 22-04-2005 o 16:23

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonikus
    Oto galeria na ktora natrafilem w necie
    http://www.pbase.com/hansmb/efteling

Czy ten tamron naprawde pozwala na uzyskanie takiej jakosci zdjec jak przedstawione w tej galerii powyzej?
    Tak.
    A jak sie komus chce chwilke przy komputerze nad fotkami spedzic to moze byc jeszcze lepiej 8)

Wydaje mi sie ze ten tamron nie ma sie zupelnie czego wstydzic stajac do rywalizacji z L.
    Nie jest uszczelniany (nie pamietam czy ta Lka tez), jest wyraznie wolniejszy, jest bardziej mydlany przy 2.8, nie wspiera E-TTL II kreci pierscieniem ostrosci przy ostrzeniu (ale mordka z przodu nie). Za to jest mniejszy, lzejszy, mniejszy rozmiar filtra i lepiej dziala na dSLR.

Jak wam sie wydaje ,dla zwyklego smiertelnika rozpoznanie jakosci zdjec w powiekszeniu 15*21 wykonanych tymi obiektywami jest mozliwe,chodzi o to dostajecie dwie fotki i mowicie ta byla L a ta tamronem (mowimy o identycznych warunkach np w kosciele)
    Uogolniajac - roznica nie bedzie zauwazalna.

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Tak sobie wcześniej czytając temat tego posta pomyślałem

"Uderz w tamrona a....Vitez się odezwie"

Pozdrawiam serdecznie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł
    Tak sobie wcześniej czytając temat tego posta pomyślałem

"Uderz w tamrona a....Vitez się odezwie"
    Uzywam go ponad rok, ani razu sie na nim nie zawiodlem, to moje ulubione szkielko (choc powoli ustepuje miejsca 70-200 )... dlaczego nie mialbym dzielic sie swoimi pozytywnymi, dlugoterminowymi spostrzezeniami na temat tego szkielka z innymi?

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Używałem tego szkła ponad rok - jak dla mnie za tą cenę to naprawdę doskonały obiektyw. Zwłaszcza, że teraz nowy można mieć za 1400 PLN. Jak ja go kupowałem stał za około 1600-1700.
    Przy 2.8 rzeczywiście nie jest ideałem, ale nie jest znowu tak źle. Na przykład ta fotka była strzelona przy 2.8

http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=502018

Myślę, że to jest jedyna rozsądna alternatywa do cyfry w tej cenie/jakości.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Potwierdzam, to naprawdę dobry obiektyw.

Domyślnie

Nie ma to jak pocieszać się Tamronem jak kogoś nie stać na Canona EF24-70. Żenada.
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leprekan
    Nie ma to jak pocieszać się Tamronem jak kogoś nie stać na Canona EF24-70. Żenada.
    Leprekan - po co ludziom dokuczasz, po co ludzi obrażasz?
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

optycznie szklo OK, też mnie nie zawiódł od kiedy go używam, ale ten syfny woolny AF oraz poczucie zardzewiałego i nie naoliwionego pierścienia mnie doprowadza do szału czasami - jak sie człowiek do USM przyzwyczai to potem takie wlasnie narzekania się nasuwają

Domyślnie

Dla pocieszenia obrażonych mogę powiedzieć, że mnie też na niego nie stać.
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów