Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Problem z kitem do EOSa 400D

Ranger80pl
    Guest

Domyślnie

Jakiś czas mnie nie było ale ustawiłem wszystko jak trzeba. Słabe zdjęcia to wina kita, po dołączeniu ruska na m42 wyszły żylety. Kita mogłem poprawić ustawiając w sofcie ostrość zdjęcia na maxa
    Pojawił się z kolei nowy problem który spróbuję zamieścić w odpowiednim dziale. Czy to możliwe, żeby tele obiektywy na m42 nie ostrzyły na nieskończoność w EOSie 400D z przejściówką na m42?

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ranger80pl Zobacz posta
    Na obiektywie było przyklejone takie małe coś, w kompakcie taka rzecz nie wpływała na ostrość więc tu też nie chciałem za szybko go trzeć po szkle (ryzyko rysek itp) ale rozpakowałem zestaw czyszczący i usunąłem śmietka z obiektywu. Próba w domu wypadła pomyślnie, ładne ostre zdjęcie, jeszcze jutro czas na próbę terenową. Jak jutro ciągle będzie mało ostre to czeka go serwis.
    Generalnie zdjęcia przez folie mogą być problematyczne - szczególnie dla kita

Ranger80pl
    Guest

Domyślnie

dobre dobre ale to nie była wielka folia tylko skromne śmieciątko poprawiłem też ostrość w sofcie na 7 i teraz jakoś to wygląda. ale ruski na m42 ostrzą lepiej na zerze niż ten kit na 7

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

1. które M42? Bo niektóre z nich są ostrzejsze nawet od osławionych elek więc nic dziwnego.
    2. Jeśli chcesz porównywać ostrość z kompaktu (który wyostrza programowo) i lustrzanki (która sama z siebie tego nie robi) to życzę powodzenia.
    3. kit wcale zły nie jest jeżeli się go pozna i używa znając jego wady, wtedy może pozytywnie zaskoczyć, szczególnie jeżeli się weźmie pod uwagę że kosztuje kilka procent tego co dobre obiektywy.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Ranger80pl
    Guest

Domyślnie

To prawda, nabrałem wiele szacunku i pokory do lustrzanek jeśli chodzi o ostrość, zwłaszcza, że jak się w mojej podkręci programowe ostrzenie na max (7 kresek) to nic ostrzejszego nie widziałem Do tej pory najzwyczajniej w świecie nie wiedziałem, że kompakty mają ostrzenie softem do tego stopnia podkręcane... Myślałem, że mają taką super optykę... Co do obiektywu m42 to jest nim na przykład tair made in ZSSR super maszynka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    swoją drogą tair nawet z ostrzeniem na zero ostrzy lepiej od kompakta...
    Ostatnio edytowane przez Ranger80pl ; 04-01-2008 o 17:56 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów