Czy jest możliwość wyłączenia w wersji 4.5 odszumiania ?. Często przy "auto" i wysokich czułościach bardzo rozmywa kolor czerwony na styku z innymi.
Oczywiście można to robić za każdym razem suwakami, ale dobrze by było zrobić to na stałe.
Czy jest możliwość wyłączenia w wersji 4.5 odszumiania ?. Często przy "auto" i wysokich czułościach bardzo rozmywa kolor czerwony na styku z innymi.
Oczywiście można to robić za każdym razem suwakami, ale dobrze by było zrobić to na stałe.
Ustaw oba suwaki na 0, później kliknij w rozwijane menu nad nimi (trójkącik w górnym prawym rogu) i wybierz "Save as Defaults".
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Acha, dzisiaj wyszła sersja 4.6. Ktoś już testował? Ja chwilowo zrobiłem downgrade do 4.0.1 z powodów wydajności nowszych wersji C1...
Ostatnio edytowane przez quail ; 05-01-2009 o 20:21 Powód: Automerged Doublepost
Czesc wszystkim. Mam dwa pytania.
1. Ile ustawic wyostrzanie zeby nie przesadzic(amount, threshold)- zrobilbym to metoda prob i bledow ale mam dosc stary komputer i konwertowanie jednego zdjecia zajmuje kilka minut.
2. Jezeli w exposure wykres jest plaski od 189-255 to czy powinienem przesunac prawy suwak do 189?