Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Flash w 400D

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Flash w 400D

Witam

Mam pytanko, ustawiłem sobie tryb P i otworzyłem flasha, po zrobienu około 3 zdjęć z flashem (zdjecia RAW) po karzdym następnym zdęciu pojawia sie napis BUSY( wiem, ze w tym momencie jest ładowana lamoa) ale dlaczego po każdym zdjęciu z lampą pojawią się Busy trochę mnie to irytuje bo przez to nie mogę zrobić szybko następnych zdjęć, wiem, że jest to ochrona przed przegrzaniem lampy ale aż tach, że po każdym zdęciu jest busy, dziwne to trochę a może to zupełnie normalne. proszę o wasze opinie.

Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

po pierwsze moze ladowac sie lampa a po drugie jesli pstrykasz w RAW-ach (a moze jest + jpg) to wtedy karta nie nadąża procesor i karta
    Regulamin pkt 8

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

jak pisał Malin .. busy rzecz normalna, szczegolnie jak jest zwiekszona moc błysku
    a masz jakąś przyzwoicie szybką kartę?
    tez mam 400d i mysle w niedalekiej przyszlosci o speedlight 430ex

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dzieki za odpowiedz, karte mam taka jak w moim podpisie Natomiast zauważyłem, że w JPG wiecej razy mozna z flashem zdjęć robić.

sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

stosunkowo często mi się to zdarza jak mam słabszą baterię. Systematycznie miałem ten objaw pracując na wolniejszej karcie. Obecnie też mam exteme III i też mi się to przytrafia, ale sporadycznie. Nie zakładam, żeby to była przyczyna ładowania lampy, gdyż wiele razy robiłem dłuższe serie przy JPG na zwiększonej mocy błysku i jeżeli bateria była ok, to nie było problemu. Jeżeli dobrze kojarzę to extreme III zapisuje z prędkością 20 mb/s. Trzy RAWy, jeżeli się mieszczą w okolicach 1sek. powinny mieć większy gabaryt od przepustowości zapisu karty.

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Dobrze dobrze, karta swoją drogą, ale procesor nie ma nie wiadomo jakiej szybkości i to samo tyczy się lampy. JPG + Extreme IV + najnizsza moc lampy = masz zdecydowanie szybsze ''klatkowanie''
    Regulamin pkt 8

Uprawnienia umieszczania postów