Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Kolory jak w NG

Mieszany widok

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie i Panie z NG to klasyka foto. A dlaczego pracują w NG to z wypowiedzi jedengo z foto NG: "każdy z Nas, wysłany na każdy temat w dowolnym miejscu świata przywiezie kompletny reportaż, najlepsze zdjęcia jakie można zrobić" Niepowtarzalne, jednym słowem inne od standardowych mydlanych widoczków. I nie ma tłumaczeń, że pogoda była do ****, że balans się zje...ał, że było gorąco, baterie siadły ... zdjęcia muszą BYĆ!!

Pytanie do WAS: czy ktoś z Was czuje się na siłach by pojechać np. do takiej Ugandy i przywieźć kilka tysięcy zdjęć pierwszej klasy. Reportaż doskonały pod każdym względem ?? Idealne portrety, akcja, światło, kadr, dynamika... ?? Myślę, że nie

Tak jak w każdym zawodzie - nie oszukujmy się, każdy z Nas robi to co umie i w czym jest dobry. Prywatnie nie wyobrażam sobie siebie w pracy jako foto NG. Zostawiam to najlepszym zawodowcom, niech oni się męczą
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Bywalec Awatar Nevermind

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti Zobacz posta
    Prywatnie nie wyobrażam sobie siebie w pracy jako foto NG. Zostawiam to najlepszym zawodowcom, niech oni się męczą
    A ja bym chciał... Wręcz marzę
    Power of L lenses

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nevermind Zobacz posta
    A ja bym chciał... Wręcz marzę
    współpracowałem z agencjami prasowymi i mimo, że to inny kawałek chleba, to jednak praca foto jest za bardzo stresująca, za dużo wymagają, zawsze fotoedytor niezadowolony, zawsze coś, ciężki sprzęt jak cholera plecki siadają, zawsze za mało czasu by się podrapać w tyłek. zawsze na telefonie i co najgorsze brak stałych źródeł dochodu. mam nadzieję że to ostatnie jest lepsze w NG
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti Zobacz posta

Pytanie do WAS: czy ktoś z Was czuje się na siłach by pojechać np. do takiej Ugandy i przywieźć kilka tysięcy zdjęć pierwszej klasy.
    A czy któryś z nich przywozi ze sobą kilka tysięcy zdjęć pierwszej klasy? Chyba w Twoim wyobrażeniu. Zobaczyłeś jedno w gazecie i myślisz że kilka tysięcy przywiezionych było tak dobre?

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    A czy któryś z nich przywozi ze sobą kilka tysięcy zdjęć pierwszej klasy? Chyba w Twoim wyobrażeniu. Zobaczyłeś jedno w gazecie i myślisz że kilka tysięcy przywiezionych było tak dobre?
    niezupelnie - mniej wiecej polowa materialu nadaje sie do publikacji, sa tez fotograficy, ktorych prawie wszystko jest dobre - jesli wierzyc edytorom NG
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Uprawnienia umieszczania postów