Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 74 z 74

Wątek: Zasysanie kurzu przez EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

podepnę się pod temat tylko, że z innym szkłem mianowicie 55-250 is.. posiadam go od listopada sprowadzany z us & a, tydzień temu zauważyłem dość duży pyłek na soczewce w środku, zastanawiam się którędy się tam dostał. jak na razie nie wpływa to na wykonywane zdjęcia. dopiero przy cropie 200% znalazłem małą białą plamkę na fotce. chciałbym wiedzieć ile kosztuje odkurzanie obiektywu na żytniej.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ok. 150zł, ale w Twoim przypadku nie ma to żadnego sensu
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna Awatar krzyrog
    Miasto
    Czechowice

Domyślnie

Używam tego obiektywu nie cały rok. Jest on prawie cały czas założony na body. Zdjęć cykam całkiem sporo, na zewnątrz jak i w wewnątrz i mogę powiedzieć, że problem zasysania paprochów i kurzu w tym obiektywie u mnie jeszcze się nie pojawił.
    O zasysaniu kurzy w tym obiektywie po raz pierwszy przeczytałem w tym wątku i pomyślałem, że faktycznie może źle zrobiłem że go kupiłem. Jednak teraz jestem pewny, że zrobiłem dobrze.
    Przez ten prawie rok jego używania, jestem cały czas z niego zadowolony, ma dużo zalet.
    Uważam, że ten obiektyw na crop'a powinien być podstawowym szkłem gdyby nie ta cena (która plasuje go w grupie cenowej L'ek).
    Uważam, że jak ktoś się zastanawia nad tym szkłem to niech sobie je sprawdzi w sklepie jak się sprawuje z jego body (czasem występują problemy FF/BF) a kurzem i paprochami sobie głowy nie zawraca.
    p.s.
    obiektyw podpięty mam do 40D
    C40D + szklarnia + światło
    www.studio-rogol.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja dopiszę update od siebie - od września 2007 mam to szkło z Canonem 40D i filtrem B+W UV Haze. Fociłem nim dużo, bardzo dużo, w przeróżnych warunkach i domowych i studyjnych i halowych i plenerowych i lotniska i koncerty i wycieczki krajobrazowe i imprezy a i ślub i wesele się trafiło.
    Zero paprochów.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów