Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 181

Wątek: Pomocy 300D siadło :(

DaVe
    Guest

Domyślnie

Witam.

Hehe teraz już też jestem mądry nt. kupowania sprzętu sprowadzanego z zagranicy

Mój EOS to wersja srebrna (czarnych jeszcze wtedy nie było).
    Wstępna rozmowa z importerem wlała we mnie nieco optymizmu. Gwarancja obowiązuje i mam przekazać sprzęt do naprawy gwarancyjnej ( wg zapewnień ok. miesiąca )

Ps. Postaram się opisać jak mi poszło gdy coś więcej się wyjaśni w tej sprawie.

Pozdr
    DaVe

JaSo
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich Canonierów ;-)

Czy mógłby mi ktoś udzielić informacji nt. wgrywania tego polskiego softu do 300D –
    Po przeczytaniu kilku wiadomości na ten temat dochodzę do wniosku, że jest to dość niebezpieczne –
    Często zdarza się, że aparat po kilku tygodniach odmawia posluszeństwa i trzeba szybko wgrywać spowrotem
    Oryginalny soft i ratować się serwisem. Czy są to tylko wyjątki, czy raczej reguła ?

„nagle przestał działać AF. Załamany pojechałem do domu zmienić Firmware z polskiego hacka na oryginał. Jednak nic nie pomogło..”
    http://canon-board.info//showthread.php?t=2881

Pozdrawiam
    Jacek

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Przeciez ten link cos wkleil to problem mechaniczny a nie cos zaleznego od softu

To sa bardziej bajki nawet jak wyjatki Ktos cos kiedys moze i slyszal... A jaka prawda tego juz nie dojdziesz...
    ...

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaSo
    Witam wszystkich Canonierów

Czy mógłby mi ktoś udzielić informacji nt. wgrywania tego polskiego softu do 300D –
    Po przeczytaniu kilku wiadomości na ten temat dochodzę do wniosku, że jest to dość niebezpieczne –
    Często zdarza się, że aparat po kilku tygodniach odmawia posluszeństwa i trzeba szybko wgrywać spowrotem
    Oryginalny soft i ratować się serwisem. Czy są to tylko wyjątki, czy raczej reguła ?

„nagle przestał działać AF. Załamany pojechałem do domu zmienić Firmware z polskiego hacka na oryginał. Jednak nic nie pomogło..”
    http://canon-board.info//showthread.php?t=2881

Pozdrawiam
    Jacek
    Ee.. Tam, to nie jest tak, że to soft uszkodził mi lustro. To, że wgrałem oryginalny to, dlatego, że jeszcze nie wiedziaem, co jest przyczyną awarii i chciałem sprawdzić czy aby nie soft tu zawinił. Inni forumowicze mieli oryginalny soft, a mieli dokadnie taką samą awarię.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam wszystkich Canonierów ;-)

Po przeczytaniu kilku wiadomości na ten temat dochodzę do wniosku, że jest to dość niebezpieczne
    To doszedles do blednego wniosku. Problemy z AF o ktorych czytales nie mialy nic wspolnego z firmware - mogles dokladniej poczytac.
    Jedyny problem to jesli cos sie jednak stanie z aparatem to przed oddaniem go do serwisu trzeba wgrac oryginalny soft inaczej nie uznaja gwarancji.

JaSo
    Guest

Domyślnie

fakt... jestem zielony jak szczypiorek - ale właśnie koncze sciagac jakis kurs do 300D,
    i trochę się podszkolę - choć pewnie tam nie ma nic o tym "polskim" sofcie:
    ed2k://|file|Canon%20Eos%20300D%20-%20A%20Short%20Course%20In%20Canon%20Eos%20Digital %20Rebel%20Photography.pdf|49125649|C9A7AD6EC49C20 A49D1492C3C4DF8F2C|/

moze sie jeszcze komu przyda (46.85 MB) w pdf-ie

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Madroz, zdjęcia niezłe...

Jak tam z lustrem? Ile zapłaciłeś? Pozdr. Sukcesów

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DaVe
    Witam.
    Na forum trafiłem już kiedyś ale o nim zapomniałem .... do przedwczoraj kiedy to skończył się okres mojego zadowolenia z 300d.
    Dokładnie ten sam problem. Małe lusterko od AF zasłaniające matryce.
    Będąc 5 maja na spacerze strzeliłem sobie serie 3 zdjęć z czego jedno ok a dwa już do połowy (2/3) zasłonięte.
    Sprzęt zakupiony na allegro ale sprowadzony z zagranicy.
    Gwarancja teoretycznie jest ale mój kolega który tez kupił sprzęt u tego gościa czekał niecałe 4 miesiące na naprawę gwarancyjną.
    To mi się w głowie nie mieści żeby na tak długo egzystować bez aparatu.
    Z drugiej jednak strony 400zl to teraz dla mnie majątek. Sprzęt nie ma nawet roku i całkiem nieduży przebieg (ok 7000 wyzwoleń migawki)

ehh co zrobić????

Pozdr
    DaVe
    No jeśli to ten sam "Dave z Wrocławia" który również dla mnie kupował 300D w zeszłym roku to jestem trochę przestraszony .

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

fakt... jestem zielony jak szczypiorek - ale właśnie koncze sciagac jakis kurs do 300D,
    i trochę się podszkolę - choć pewnie tam nie ma nic o tym "polskim" sofcie:
    ed2k://|file| [...]/

moze sie jeszcze komu przyda (46.85 MB) w pdf-ie
    Oj chyba post z tym linkiem pojdzie do 'zmoderowania'.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Moze mi ktos z tych co juz naprawione maja napisac na czym polega naprawa? Pewnie serwis dolaczyl jakis raport... bo w Gdansku jest servis aparatow i moze facet sobie poradzi... czy w Canonie wymieniaja cos na nowe?

Pozdrawiam

Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów