Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 8161718
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 181

Wątek: Pomocy 300D siadło :(

Mieszany widok

Domyślnie

Rozmawiałem na PW z kolegą diodakiem, udało mi się usunąć usterkę związaną z lusterkiem samodzielnie, niestety to nie koniec problemów
    Lusterko pomocnicze trzymało się mocno lustra głównego, bo było do niego po prostu przyklejone ! Dopiero teraz to zauważyłem, złamany bolec wymieniłem, ale AF nadal nie ostrzy, co jeszcze mogło paść oprócz tego bolca ? Usterka z bolcem naprawiona, lustra pracują OK, ale AF nie chodzi nadal...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja już nic z tego nie rozumiem. Gdy aparat trzymam w pionie spustem do góry to AF chodzi normalnie, tak samo AF działa gdy trzymam aparat do góry nogami, natomiast AF nie chodzi gdy aparat trzymam w poziomie normalnie. Co jest grane ?
    Ostatnio edytowane przez Strowger ; 25-05-2012 o 21:29 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Problem rozwiązany. Brakowało sprężynki, która utrzymuje lustro pomocnicze AF w właściwej pozycji. Dopasowałem tam sprężynkę nie za silną, nie za słabą i teraz wszystko pięknie działa :-)

Pozdrawiam wszystkich :-)

Domyślnie Odp: Pomocy 300D siadło :(

Skorzystałem z usług Diodaka - wymiana migawki 300D. Jest GIt. (na razie ) Dzięki Diodak!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań / Mogilno

Mój wysłużony trabancik też padł. Było z nim coraz więcej problemów (backfocus, problemy z synchro z lampą zewnętrzną), a ostatnio padła migawka.Padła o tyle w dziwny sposób, że się rozdarła. Jest jakaś szansa coś samemu z tym zrobić? Ma ktoś jakieś doświadczenia?
    W tzw. międzyczasie zanabyłem 1100D, ale jakiś zapas by nie zaszkodził

Pełne uzależnienie

Dzis moje "czystade" padlo. Czytam o tym slawetnym "bolcu" ale z tego co widze, to dolne lusterko dziala, jedynie migawka sie nie otwiera. Krotko i na temat pytanie - PADLA MIGAWKA?
    https://www.youtube.com/watch?v=A6fUrxVRuco

Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 8161718

Uprawnienia umieszczania postów