Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 181

Wątek: Pomocy 300D siadło :(

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie a u mnie facio za 150 naprawia "masowo"

Witaj mam człowieka który masowo naprawia tę usterkę za 150 zł.Jeśli chcesz to napisz podam nr. tel. A moja 300 ma 80 tys zdjęć i dalej chodzi TAK TAK..... to nie bajka.Tylko ze moje jest w wersji BLACK , to ponoc tak jak z kawą JACOBS kupioną w RFN a w polsce niby to samo a innaczej smakuje??:
    Coś w tym jest!!!

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Mój "black" też z RFNu i co siadł przy 5k. 3setki tak mają i tyle.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Domyślnie

Witajcie po przerwie. Muszę powiedzieć że im więcej czytam waszych postów tym bardziej przeraża mnie wyjście na "pstrykanie" z moim trabantem. Jadąc na rowerową wycieczkę zabieram dętkę, przecież nie będę zabierał na wypad z aparatem całego warsztatu rzeczy potrzebnych do jego naprawienia Troszeczkę zastanawaia mnie też fakt że lecą wam te bolce w okresie letnim, kiedyś ktoś napisał że najbardziej szkodzi temu kawałkowi plastiku niska temperatura, widać nie ma to znaczenia.... A tak BTW to jeśli ostatni plik z aparatu ma nazwę 286_8658 to znaczy że napstrykałem już 8658 fot?? Nie mam manuala i przepraszam z góry jeśli pytanie będzie lamerskie :P

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TommyTheCat
    dla chetnych dokonania samodzielnej naprawy lustra af znalazlem cos ciekawego:
    http://www.abo.fi/~jskata/300Drepair/

EDIT: moge juz powiedziec ze naleze do szczesliwcow ktorzy samodzielnie uporali sie z ta usterka
    Ja przez swoje lenistwo uporałem się z tą usterką bez rozbierania aparatu.
    Po zdjęciu obiektywu wsadziłem w dziurkę plastikowy kołek pozyskany ze szczotki do włosów :cool:. Jest on lekko stożkowy więc dosyć dobrze się tam wcisnął. Zrobiłem już około 500 zdjęć i na razie jest ok.

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

many74 możesz dac namiary na tego gościa co robi kołeczki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez many74
    Tylko ze moje jest w wersji BLACK , to ponoc tak jak z kawą JACOBS kupioną w RFN a w polsce niby to samo a innaczej smakuje??:
    Coś w tym jest!!!
    Tia... Moja "ekskluzywna" black wersja z "hiper" kitem USM rozleciała się (migawka) już po 4 czy 5 tysiącach zdjęć...

Dopiero zaczyna Awatar Mixer
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mój super "Black" wyzionął kołeczka po 16K fotkach i to w sylwestra przed 24:00!! :[
    Po szybkiej wizycie na żytniej, (którą opisałem w wątku) śmiga dalej teraz ma jakieś 30K.. Hmm właśnie jak to dokładnie odczytać?:/

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow
    Ja przez swoje lenistwo uporałem się z tą usterką bez rozbierania aparatu.
    Po zdjęciu obiektywu wsadziłem w dziurkę plastikowy kołek pozyskany ze szczotki do włosów :cool:. Jest on lekko stożkowy więc dosyć dobrze się tam wcisnął. Zrobiłem już około 500 zdjęć i na razie jest ok.
    no to zaoszczedziles sporo czasu, nerwow i zdrowia (ach ten kondensator)
    Canon 30D

aroniusz
    Guest

Domyślnie

dzisaj i maja 300 padła, sprawdzałem różnicę międzi kartami low i high speed, trzasnąłem kilka serii i patrzę ostatnie kilka zdjęć całkiem czarnych :-((( wchodzę na cb czytam i myślę "bolec / kołek" zaglądam pod lustro i na przysłonie matrycy leży jakiś plastikowy kołek, mam go już w woreczku przypomina trochę literę T, ale czytam dalej i to chyba nie ten kołczek o którym jest tu mowa bo lustro podnosi się normalnie tylko przysłnka się nie otwiera i nie odsłania matrycy - aparat ostrzy i ustawia wszystko ok tylko matryca nic nie widzi - czy to też jest do naprawy domowym sposobem ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aroniusz
    tylko przysłnka się nie otwiera i nie odsłania matrycy
    nie przysłanka tylko przysłona i nie przysłona tylko migawka

przysłona jest w obiektywie, przed matryca jest migawka..

jesli to zgon migawki (a tak mi sie wydaje) to pozostaje tylko Żytnia i wydatek kilku stowek :-(

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów