Po tym co się naczytałem o serwisie na Żytniej, perspektywa wysłania aparatu powodowała u mnie wrzenie krwi w żyłach! No ale niestety trzeba było..
Wysłałem swojego Diesla we wtorek 03.01. DHL'em z opisem usterki i prośbą o możliwie szybką naprawę ponieważ mam w przyszłym tygodniu ważną uroczystość gdzie zobowiązałem się focić..

Następnego dnia nie dzwoniłem bo pomyślałem pewnie przyjmują i nic się nie dowiem.
Dzwonię w czwartek i z niesmakiem oczekuję na połączenie z (wspomnianą w wątku) niemiłą Panią! Po odebraniu usłyszałem w słuchawce milusi głosik:
- "Słucham serwis foto video"
Konsternacja..
- "Dzień dobry ..pitupitu.. moja trzysetka być u Was chorować na lusterko itd.. "
- "Niestety bardzo mi przykro ale jeszcze nie mam Pańskiego zgłoszenia w systemie, ale spokojnie przyjmujemy jeszcze przesyłki więc powinien być..
Bardzo proszę o telefon jutro.. "

Myślę co jest pomyliłem servis ?? Może jeszcze nic konkretnego nie chciałem dlatego była taka miła ??

Piątek dzwonię..

-"Dzień dobry ..ja taki i taki ..pitupitu.. moje cystade być u was mieć chore lusterko.. czy wiadomo kiedy będzie gotowy?"
Podałem nr listu przewozowego i Pani mi na to..

-"Tak proszę Pana mamy pański aparat przyjęty wczoraj wieczorem, niestety nie mam jeszcze żadnej informacji od technika. Bardzo (znów) proszę o telefon w poniedziałek na pewno będzie cos wiadomo.."

Pomyślałem "..a czego się spodziewałeś ?? Przecież to servis.."
W ten weekend miałem duży ślub i całe szczęście kolega pożyczył mi swoją trzysetkę.

Poniedziałek 10:23
Ding-dong
Co jest Komornik ?? Przecież płacę podatki ! :P
Otwieram (szok) Kurier DHL
-Witam przesyłka do Pana..
Co jest zwrot ?(myślę) to samo opakowanie tylko trochę potargane??
Kurier :
-Centrum foto video pewnie coś z naprawy wróciło..
Wybuchłem śmiechem.. "Jaja se robisz ??"

Odebrałem patrzę a tam mój Dieselek po wizycie w sanatorium..
W gwarancji napisali "Wymiana kółka lustra. Przebieg 15832 zdjęć"

Zwariowałem..

Mam nadzieję że nie będe musiał nic więcej tam wysyłać ale
jestem mile zaskoczony tym doświadczeniem.

Co Wy na to ??