Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 181

Wątek: Pomocy 300D siadło :(

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Błajo
    Moze mi ktos z tych co juz naprawione maja napisac na czym polega naprawa? Pewnie serwis dolaczyl jakis raport... bo w Gdansku jest servis aparatow i moze facet sobie poradzi... czy w Canonie wymieniaja cos na nowe?

Pozdrawiam
    Dla mnie podobno sprowadzali nową część, więc nie była to kwestia naprawy, lecz wymiany na nową. Dowiedz się więcej na temat tego serwisu w Gdańsku. Słyszałem o "fACHOWCU" co to się zna na najnowszym sprzęcie, a który tylko rozkopał aparat tak, że nawet nie potrafił go do kupy poskładać.
    pozdrawiam.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Madroz thx O dziwo dzis dzodzwonilem sie do Tipa... ale cos kreci... no zobaczymy... napisze co i jak.

Coś już napisał Awatar Trolu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Troche późno ale dopiero wróciłem znad morza i jak przeczytalem ten wątek to stwierdziłem ze moim obowiązkiem jest dodac swoje 3 grosze. Ja również spotkałem sie z identycznym defektem, a było to tak: Napisalem do Canona ze na potrzeby artykułu, który mam zamiar napisac potrzebujemy jakąś lustrzankę EF i czy by nie przysłali na tydzień. Spoko, ma sie kontakty to przysłali... ale oczywiscie wysłużonego 300D Dobre i to pomyslalem i wzialem sie za fotki... chodzilo o podlaczanie starych obiektywow m42 do cyfraków. Po zrobieniu okolo 30 zdjęć pojawił się Err 99... włączyłem, wyłączyłem.. chodzi... nie zauwazylem zadnych niepokojacych następstw dopóki nie włożyłem spowrotem standardowego obiektywu AF. Autofokus oczywiscie juz nie mial zamiaru działać... z neiwielkim - ale jednak - poczuciem winy odeslalem im aparat i wytlumaczylem o co chodzi. Nie spotkalem sie z zadnym zdziwieniem ani problemami... powiedzieli "ok, nic sie nie stalo, padło akurat na Ciebie". To tyle Ale stąd widać, że problem nie jest dla nich nowością...

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trolu
    "ok, nic sie nie stalo, padło akurat na Ciebie". To tyle Ale stąd widać, że problem nie jest dla nich nowością...
    Wiec skoro to blad fabryczny to powinni to robic za free... No nic, tip mnie olal... niby gwarantem jest firma Luxor SK i tam mam dzwonic... a tam nikt nie odbiera... podobno sa na urlopie... jo jo... sle dzis na zytnia... szkoda... za 300 bym mogl plecak kupic

Aby po naprawie troche podzialal...

Domyślnie

jestem jak narazie pozytywnie zaskoczony serwisem na Żytniej.Dodzwoniłem się facet pogadał normalnie itd.
    A mam ten sam problem z podnoszeniem dolnego lustra co inni... ehh

odpukać w niemalowane...
    |a ja mam aparat i oko
    i wreszcie nową sigmę|
    www.muka.foxnet.pl

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

No i ja dzis dostalem info od Canona... 320 PLN... i @#$@$#@$ 2 tygodnie czekania na jakies pop%#$$@$$ kuleczko

Grrr.... czyli pewnie aparat zobacze za 3 tygodnie...

Pan z servisu (jakis niemrawy) poinformowal, ze do wymiany jest kuleczko odpowiadajace za lustro AF...

No poklucilem sie i mam sprobowac zadzwonic za tydzien... fajnie by bylo... ostatni raz kupilem cos bez gwarancji...
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.p...5199#post65199 tam opisalem wszystko

Aparacik juz w domu.
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Siemion
    Guest

Domyślnie

To może zrobimy ankietę dla uzytkowników 300D/Rebel:
    1. Czy twój aparat ma TEN defekt - naprawa gwarancyjna,
    2. naprawa odpłatna,
    3. twój aparat będzie miał ten defekt.
    Czytałem pierwsze posty tego wątku w kwietniu, a dzis chcąc-nie chcąc tu wróciłem.
    Poproszę książeczkę członkowską, a składkę uiszczę w serwisie Canona
    Proponuję nazwę: Klub miłośników zwalonych kółeczek.
    Pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siemion
    Proponuję nazwę: Klub miłośników zwalonych kółeczek.
    I niestety dopiero teraz - po jakims (raczej dluzszym) czasie uzytkowania 300D wychodzi ze roznica miedzy nim a 10D to nie tylko pare funkcji dodawanych przez Wasiaware .

Domyślnie

No i ja mam ten sam objaw z 300D. Na liczniku prawie 8000 zdjec. Dzisiaj padl. Smutny dzien.

Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów