Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 181

Wątek: Pomocy 300D siadło :(

Coś już napisał
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Jakby ktoś szukał oryginalnego bios-a do Canona 300d to proszę pisać, akurat taki posiadam w archiwum - kiedyś miałem 300d i mam i Oryginalny i Wasię

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mam pytanko: może ktoś oreintuje się czy uda mi się dokonać naprawy "złamanego bolca" od lusterka AF w 300D w Łodzi lub jej okolicach. Oczywiście wiem o serwisie z Żytniej, ale ja szukam pomocy po niewysokiej cenie. Nie będę przecież płacił 300pln za plastikowy bolczyk jak w chwili obecnej niewiele więcej wart jest cały taki aparat.
    Canon EOS30D, Canon EFS 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM, Canon EF 70-200mm f/4 L USM, 3M5A 8/500, Canon 580 EXII

Domyślnie Potrzebuję pomocy

Cytat Zamieszczone przez Diodak Zobacz posta
    A jednak rozebrałem ... diagnoza była słuszna - złamał się bolec w prowadnicy lusterka od AFa. Dużo pomogły fotki od harrydb - dzieki. Zrobiłem mały tuning i teraz ta sama usterka nie ma prawa się powtórzyć. Szkoda tylko, że Canon nie wpadł na to żeby niektóre delikatne części mechaniczne były wykonane z metalu a nie z plastiku :P.

Czy czegoś nie zepsułem przy demontażu i odlutowywaniu przewodów to sprawdze za pare godzin jak skręcę body - trzymajcie kciuki .

Edit:
    Udalo się wszystko smiga i nie została żadna część . Cztery stówki za niedoszły serwis zostały w kieszeni .... I'm happy .
    Cześć

Koledzy z forum poinformowali mnie że jesteś specjalistą od naprawy lustra AF

Czy chciałbyś się podjąć właśnie tej naprawy w Canon 400d. Ile byś sobie zarzyczył za taką naprawę?

Dzięki za jaką kolwiek odpowiedź.

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Naprawa 300D

Dostaję dużo pytań, czy oferta jest aktualna. Naprawiam opisany wyżej problem, jak również wymieniam spusty i migawki w EOS 300D, 350D, 400D i 450D. Jeśli będzie taka potrzeba piszcie do mnie prywatną wiadomość.

Tydzień temu przyszedł do mnie aparat ze stickerem serwisu Canon Polska, a co zobaczyłem w środku, można podziwiać na dołączonych zdjęciach. Warto się dwa razy zastanowić.

EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Domyślnie

Witam, mnie też dopadł problem z AF w moim EOS300D.
    Przeczytałem cały ten temat i teraz już wiem, że uszkodzony bolec lusterka pomocniczego wcale nie oznacza, że ono będzie zwisać, bo równie dobrze może po prostu zablokować się w pozycji górnej przylegając dokładnie do głównego lustra. Czy kolega Diodak nadal zajmuje się naprawą tej usterki ? A może są też inne przyczyny nie działania AF?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strowger Zobacz posta
    Czy kolega Diodak nadal zajmuje się naprawą tej usterki ? A może są też inne przyczyny nie działania AF?
    Kolega Diodak ostatnio logował się na forum 1 kwietnia.
    Napisz mu PW, dostanie info na maila z którego rejestrował się na forum - prędzej przeczyta.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Rozmawiałem na PW z kolegą diodakiem, udało mi się usunąć usterkę związaną z lusterkiem samodzielnie, niestety to nie koniec problemów
    Lusterko pomocnicze trzymało się mocno lustra głównego, bo było do niego po prostu przyklejone ! Dopiero teraz to zauważyłem, złamany bolec wymieniłem, ale AF nadal nie ostrzy, co jeszcze mogło paść oprócz tego bolca ? Usterka z bolcem naprawiona, lustra pracują OK, ale AF nie chodzi nadal...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja już nic z tego nie rozumiem. Gdy aparat trzymam w pionie spustem do góry to AF chodzi normalnie, tak samo AF działa gdy trzymam aparat do góry nogami, natomiast AF nie chodzi gdy aparat trzymam w poziomie normalnie. Co jest grane ?
    Ostatnio edytowane przez Strowger ; 25-05-2012 o 21:29 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Problem rozwiązany. Brakowało sprężynki, która utrzymuje lustro pomocnicze AF w właściwej pozycji. Dopasowałem tam sprężynkę nie za silną, nie za słabą i teraz wszystko pięknie działa :-)

Pozdrawiam wszystkich :-)

Domyślnie Odp: Pomocy 300D siadło :(

Skorzystałem z usług Diodaka - wymiana migawki 300D. Jest GIt. (na razie ) Dzięki Diodak!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań / Mogilno

Domyślnie Odp: Pomocy 300D siadło :(

Mój wysłużony trabancik też padł. Było z nim coraz więcej problemów (backfocus, problemy z synchro z lampą zewnętrzną), a ostatnio padła migawka.Padła o tyle w dziwny sposób, że się rozdarła. Jest jakaś szansa coś samemu z tym zrobić? Ma ktoś jakieś doświadczenia?
    W tzw. międzyczasie zanabyłem 1100D, ale jakiś zapas by nie zaszkodził

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów