Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 181

Wątek: Pomocy 300D siadło :(

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

360 pln rok temu... wymina kolka od lustra AF. Dobre te babki z servisu
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...zacięcie do majsterkowania, cierpliwość, pinezka , piwo po skończonej pracy i 360zł zostaje w kieszeni . Jak macie problem z nie podnoszacym się lustrem od AF i sprzet po gwarancji to przysyłajcie do mnie - tę usterkę mam już opanowaną i dam zniżkę 50% w stosunku do Żytniej .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

kwietniowa
    Guest

Domyślnie

po przeczytaniu waszych wypowiedzi wynika ze byc moze ja mam też kłopot i to bylby jeszcze wydatek do zniesienia 320zł ...tyle ze u mnie czarny obraz jest na zdjeciu w każdym ustawie i tak samo na MF i AF....:-( ...i pewnie dlatego cała migawka do wymiany

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Błajo
    Dobre te babki z servisu
    Słyszałem, że jest tam jedna z wąsami. Takie mnie najbardziej kręcą.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

czytam wasze posty i az serce sie kraje ..szkoda, ze teraz, by moc zajac sie fotografia, chocby jako hobby, trzeba miec po pierwsze pełny portfel ..
    troche tak z zalem i tesknota patrze na moja stara Praktice w ktorej migawke naprawiałem raz choc ma juz..30 LAT!!!ehh, powodzenia wszystkim zycze - oby wizyty na Żytniej były tylko historia ktora bedzie sie straszyc niegrzeczne dzieci:-D !!!

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    troche tak z zalem i tesknota patrze na moja stara Praktice w ktorej migawke naprawiałem raz choc ma juz..30 LAT!!!
    Wiesz, analogiem mniej się pstrykało, jak by nie patrzeć.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek
    To ja teraz coś powiem o Serwisie Sony.
    Mam kamere miniDV Sony. Juł(jest) to jeden z najwyzszych medeli kamer jednoprzetwornikowych (za ok 9kpln - a wiec 2x wiecej niz przecietna kamera tego typu).
    Mam ją juz 3 lata i mialem z nia duze problemy. Po 6 miesiacach padł wyłącznik kamery (w pozycji aparatu) wiec wymienilem go na wlasny koszt (sprzet sprowadzany) w serwisie w Warszawie na Służewcu (nie pamietam dokladnie ulicy ale było to gdzieś obok ul.Samochodowej)- kosztowało mnie to ponad 800PLN.
    Ten wymieniony wyłącznik wytrzymał 11 miesiecy po czym podobny efekt (a dodam ze dbam o sprzet).Niestety podczas wizyty w serwisie powiedziano mi ze wymienia mi czesc bo jest na 12 miesiecznej gwarancji ale za usluge musze zaplacic ok. 500PLN bo na usługe jest 3 miesieczna rękojmia. Ok wymienilem (zaplacilem) - w domu okazalo sie ze nie dziala flesz wiec nazajutrz wrocilem do serwisu i w ciagu 2 dni poprawili mi mowiac ze nie zle była podłączona wiązka. Ok... sprawdzilem juz w serwisie dzialalo.... Pozniej ten flesz w domu zrobil jeszcze 2 blyski po czym padl. Zlozylem reklamacje oddajac sprzet... Panowie od maja do sierpnia nie wiedzieli co sie stało mimo iż srednio 2x w tygodniu dzwonilem i slyszalem rozne wersje ze to "moze kondensator... a moze to czy tamto". W sierpniu przyszedl czas urlopu a jako ze jechalem do Chorwacji odebralem na 2 tygodnie kamere. Po powrocie w koncu sierpnia oddalem ja spowrotem.... no i podobnie... w pazdzierniku powiedzieli mi ze trzeba wymienic caly modul Lampy (lampa + plytka z elektronika) - koszt to 550pln. Niestety stali twardo na stanowisku ze to nie mialo nic wspolnego z ich ingerencja!
    Niestety klient w takiej sytuacji stoi na przegoranej a serwisy wychodza z założenia ze na wynajmowanie prawnika i oddawanie sprawy do sadu raczej niewielu sie zdecyduje.
    Zapomnialem powiedziec ze jak juz oddali to szko obiektywu wygladało tak jakby jedzono na nim 2 sniadanie lub robiono kupe!
    Od razu to zauwazyłem i zaraz pani poszla na zaplecze i zaraz przyniosła z wyczyszczonym szkłem- teraz z perspektywy czasu głowe dan sobie uciąć ze pan z serwisu zrobił to chustka od nosa.
    Sami widzicie w jakim kraju zyjemy... zenada!

Piotr Lutyński

Do tego opisu dodam tylko, że w grudniu ubiegłego roku padł port FireWire a jedyny wyrok Serwisu Sony to wymiana płyty głównej czyli 2250pln czyli naprawa nieopłacalna. Wszystko działa tylko nie można przegrać materiału cyfrowo na komputer.
    Kupiłem Panasonica 3CCD kierując się zasadą Never More Sony" ....i mam nadzieję, że bedzie lepiej.

Pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Wiesz, analogiem mniej się pstrykało, jak by nie patrzeć.
    to tez racja ale mimo wszystko te 30 lat daje do myslenia;-)..no nie było wtedy Lovepro i innych tylko foliowe worki i ew. jakas szmatka zeby szkło w plecaku sie nie porysowalo

coz, widac to cena ze wszystkie udogodnienia:-?

pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwietniowa
    po przeczytaniu waszych wypowiedzi wynika ze byc moze ja mam też kłopot i to bylby jeszcze wydatek do zniesienia 320zł ...tyle ze u mnie czarny obraz jest na zdjeciu w każdym ustawie i tak samo na MF i AF....:-( ...i pewnie dlatego cała migawka do wymiany
    Nie wyjmij obiektyw i zobacz.... wisi lustro. Mozesz placem je klapnac... i wtedy bedzie mozna robic fotki na MF.
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

dla chetnych dokonania samodzielnej naprawy lustra af znalazlem cos ciekawego:
    http://www.abo.fi/~jskata/300Drepair/

EDIT: moge juz powiedziec ze naleze do szczesliwcow ktorzy samodzielnie uporali sie z ta usterka

mial go robic diodak, ale ostatnio nie pojawial sie na bordzie, w miedzyczasie znalazlem w/w strone i postanowilem sprobowac choc raczej majsterkowanie to nie jest moja dziedzina

w razie czego sluze pomoca, choc nie chcialbym ponownie tego przezyc
    Ostatnio edytowane przez TommyTheCat ; 14-08-2006 o 22:44
    Canon 30D

Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów