360 pln rok temu... wymina kolka od lustra AF. Dobre te babki z servisu![]()
360 pln rok temu... wymina kolka od lustra AF. Dobre te babki z servisu![]()
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
...zacięcie do majsterkowania, cierpliwość, pinezka, piwo po skończonej pracy i 360zł zostaje w kieszeni
. Jak macie problem z nie podnoszacym się lustrem od AF i sprzet po gwarancji to przysyłajcie do mnie - tę usterkę mam już opanowaną i dam zniżkę 50% w stosunku do Żytniej
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
po przeczytaniu waszych wypowiedzi wynika ze byc moze ja mam też kłopot i to bylby jeszcze wydatek do zniesienia 320zł ...tyle ze u mnie czarny obraz jest na zdjeciu w każdym ustawie i tak samo na MF i AF....:-( ...i pewnie dlatego cała migawka do wymiany
Słyszałem, że jest tam jedna z wąsami. Takie mnie najbardziej kręcą.Zamieszczone przez Błajo
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
czytam wasze posty i az serce sie kraje..szkoda, ze teraz, by moc zajac sie fotografia, chocby jako hobby, trzeba miec po pierwsze pełny portfel
..
troche tak z zalem i tesknota patrze na moja stara Praktice w ktorej migawke naprawiałem raz choc ma juz..30 LAT!!!ehh, powodzenia wszystkim zycze - oby wizyty na Żytniej były tylko historia ktora bedzie sie straszyc niegrzeczne dzieci:-D !!!
pozdrawiam
Wiesz, analogiem mniej się pstrykało, jak by nie patrzeć.Zamieszczone przez Kubak82
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Zamieszczone przez Lutek
Do tego opisu dodam tylko, że w grudniu ubiegłego roku padł port FireWire a jedyny wyrok Serwisu Sony to wymiana płyty głównej czyli 2250pln czyli naprawa nieopłacalna. Wszystko działa tylko nie można przegrać materiału cyfrowo na komputer.
Kupiłem Panasonica 3CCD kierując się zasadą Never More Sony" ....i mam nadzieję, że bedzie lepiej.
Pozdr
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
to tez racja ale mimo wszystko te 30 lat daje do myslenia;-)..no nie było wtedy Lovepro i innych tylko foliowe worki i ew. jakas szmatka zeby szkło w plecaku sie nie porysowaloZamieszczone przez piast9
![]()
coz, widac to cena ze wszystkie udogodnienia:-?
pozdrawiam
NieZamieszczone przez kwietniowa
wyjmij obiektyw i zobacz.... wisi lustro. Mozesz placem je klapnac... i wtedy bedzie mozna robic fotki na MF.
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
dla chetnych dokonania samodzielnej naprawy lustra af znalazlem cos ciekawego:
http://www.abo.fi/~jskata/300Drepair/
EDIT: moge juz powiedziec ze naleze do szczesliwcow ktorzy samodzielnie uporali sie z ta usterka
mial go robic diodak, ale ostatnio nie pojawial sie na bordzie, w miedzyczasie znalazlem w/w strone i postanowilem sprobowac choc raczej majsterkowanie to nie jest moja dziedzina
w razie czego sluze pomoca, choc nie chcialbym ponownie tego przezyc![]()
Ostatnio edytowane przez TommyTheCat ; 14-08-2006 o 22:44
Canon 30D