Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Problem z Canon PowerShot A560

Mieszany widok

BlackJack6
    Guest

Domyślnie

Dzieki wielkie za pomoc, mam nadzieje, że wymiana zasilania na akumulatorki pomoże. Apropos zamierzam zakupić min. 2500 i tutaj pojawiło sie kolejne pytanie - czy opłaca się inwestować w ładowarkę i akumulatorki bardziej firmowe np. GP, Energizer czy można z powodzeniem stosować coś tańszego, ale bez przesady oczywiście.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackJack6 Zobacz posta
    Apropos zamierzam zakupić min. 2500 i tutaj pojawiło sie kolejne pytanie - czy opłaca się inwestować w ładowarkę i akumulatorki bardziej firmowe np. GP, Energizer czy można z powodzeniem stosować coś tańszego, ale bez przesady oczywiście.
    Moze najpierw wydaj kilka zeta na zwykle baterie aby sprawdzic co z ta osloną. A każdy ma chyba swoją filozofię odnośnie ladowarek i aku. Czytalem gdzies na tym forum zeby nie brac 2500, tylko mniej lub wiecej (bo coś tam są mniej stabilne, szybko sie rozladowuja czy cos-poszukaj w wyszukiwarce wątków-sporo bylo tez wątków jakie aku i ladowarka). Odnośnie ladowarek duzo onanistów sprzetowych poleca bc700, bc900 (allegro). Co do tańszych aku mam obawy czy zaraz nie padną lub czy aparat w ogole odpali. No i ciekawostka. Kupilem z rok temu ladowarke sony z aku AAA w komplecie. Moze tez ladowac AA. Tyle ze wylacza sie po kilku minutach jak wkladam uzywane GP. Nie wiem czy to wina aku czy tez ta spryciula chce tylko ladować aku sony. W ladowarce noname ladują sie !!! (No i z tego powodu będę chyba zmuszony kupić nowe aku sony). Wiec czasem moze lepiej kupic zapakowany komplet (ladowarka i akumulatorki)

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotofather Zobacz posta
    . Kupilem z rok temu ladowarke sony z aku AAA w komplecie. Moze tez ladowac AA. Tyle ze wylacza sie po kilku minutach jak wkladam uzywane GP. Nie wiem czy to wina aku czy tez ta spryciula chce tylko ladować aku sony. W ladowarce noname ladują sie !!!
    Wiec czasem moze lepiej kupic zapakowany komplet (ladowarka i akumulatorki)
    Z Twoch problemów wynikałoby raczej, że nie warto kupowac kompletów :-)

Ja generalnie nie lubię ładowarek od producentów akumulatorków (a tym samym kompletów). Nie posiadaja nawet glupiej funkcji rozładowania...

BC-700/900 to moze faktycznie przesada :-) natomiast sam posiadam, używam i polecam starą sprawdzoną MW 8168 . Ładuje wszystko, zarówno nowe Sanyo 2300, jak i stare GP 1600.

Do tego akumulatorki sprawdzonych producentów: Sanyo, GP, Panasonic, Energizer >2000 mAh i powinno śmigać :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów