Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Problem z Canon PowerShot A560

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Problem z Canon PowerShot A560

Mam canona a560 i chciałem wgrać do aparatu obrazek startowy i dźwięki.

W instrukcji na płycie jest ładnie opisane, jest tylko problem, bo jak wchodze do CameraWindow to mam zablokowany przycisk Set My Camera.

Ma ktoś pomysł jak to naprawić (reinstalowałem oprogramowanie) ?

PS: Aparat obsługuje własny obrazek startowy i dźwięki, więc problem musi leżeć w oprogramowaniu.
    Ostatnio edytowane przez neuromancer ; 02-05-2007 o 00:18

Patryk09
    Guest

Domyślnie Canon PowerShot A560

Mam taki problem z tym aparatem a mianowicie z wgraniem zdjęć na komputer. podłączam kabel USB do komputera następnie do aparatu włączam aparat i wyświetla sie komunikat zainstalowano nowy sprzęt Canon A560 i sprzęt jest poprawnie zainstalowane i gotowe do użycia. następnie wchodzę w mój komputer (ponieważ mi sie nic nie wyświetla)(nawet gdy zainstaluje programy z płyty EOS Utility,ZoomBrowser EX) i jest ikonka aparatu o nazwie Canon PowerShot A560 i wchodzę i nie ma tam żadnych zdjęć pusto a na aparacie sa na 100% sprawdzałem u kumpla i jemu sie pokazują zdjęcia wiecie w czym tkwi problem ?? proszę o odpowiedz:-(

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A gdzies tam w instrukcji, szczegolnie od software, nie jest napisane by NAJPIERW zainstalowac cale oprogramowanie i sterowniki a dopiero potem po raz pierwszy podlaczyc aparat?
    Poza tym jakie EOS utility? Do kompakta powinien byc ZoomBrowserEX a nie EOSViewerUtility.

Coś już napisał

Domyślnie

hmm , może doświadczeni koledzy bedą mieli "polewkę " ze mnie , ale przy WinXP u mnie uruchamia się kreator aparatu fotograficznego i skanera i bez najmniejszych problemów zdjęcia można skopiować , nie robiłem tego jak miałem przez 3 lata A75 i teraz przy A710IS . Nigdy nie instalowałem jakiś smieci z płytki od canona .

Patryk09
    Guest

Domyślnie

Vitez- płytke mnie nie obchodzi zdjecia powinienem zgrac bez zadnej plytki u kumpla poprostu podlaczyłem aparat do kompa i juz mozna bylo zdjecia zgrywac bez programow a unie nie a robilem wszystko to samo co u kumpla mysle ze cos jest z moim windowsem Xp SP2 ale robilem formata wiec nie wiem

sonax
    Guest

Domyślnie komunikacja z A560

Witam!
    To mój pierwszy post na tym forum. O kilku dni jestem posiadaczem Canona A560. Zaraz na początku popełniłem duży błąd. Stwierdziłem, że nie będę zaśmiecał sobie kompa poprzez instalowanie oprogramowania z płyty od aparatu i skomunikuje aparat bez tego. Niestety nie udało mi się i mimo walki z różnymi sterownikami twain itp. nic z tego nie wyszło. Wtedy zainstalowałem oprogramowanie z płyty i jak się domyślacie wcale to nie pomogło. Zdaję sobie sprawę, że to przez to, że podłączyłem aparat zanim zainstalowałem sterowniki. Teraz jednak chciałbym naprawić swój błąd. Może ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją. Co trzeba wyczyścić w rejestrze? Znalazłem wpisy w gałęzi ...\Enum\USB\... ale ich usunięcie nie pomogło. Czy ktoś zna rozwiązanie sytuacji?

filipeke
    Guest

Domyślnie

Mam to samo z moim aparatem wogóle mój kom go nie widzi oprogramowanie sie zainstalowało bez problemów a komp żąda ciagle sterowników nie wiem co mam robic bo u mnie w pracy działa bez oprogramowania a w domu nic nie moge zrobić,
    doradzano mi aby spróbowac w innym gnieżdzie usb , odintalowałam tez kamere bo myslałam że to przeszkadza tez nic nie wiem co jeszcze wymyslec chbya sformatuje dysk

dikamilo
    Guest

Domyślnie

Nie musisz instalować żadnego softu do aparatu, skoro windows go wykrywa to będzie działać. Dlaczego nie pokazuje fotek ? Możliwe że aparat czyta jeszcze karte pamieci, mam to samo u siebie na A630, chwilkę trzeba poczekać, a następnie odświeżyć widok z aparatu i fotki się pojawią, dodatkowo dobrze zmienić tryb wyświetlania na listę, dzieki czemu szybciej zdjęcia się pojawią, u mnie przy 1Gb fotek folder potrafi się ładować z 5minut.

Jeżeli macie windows xp i system za chiny nie chce wykryć aparatu, to sprawdźcie czy macie włączoną usługę Windows Image Acquistation bez tego system nie wykryje cyfraka. Można to zrobić w panel sterowania > narzędzia administracyjne > usługi

Bietek
    Guest

Question kłopot z PowerShot A560

Kupiłem A560, dodatkowo kartę Sd 1G Kingston i zrobiłem kilkadziesiąt zdjęć, kartę oczywiście sformatowałem w aparacie. Zainstalowałem z płyty programy do aparatu i zacząłem ściągać zdjęcia do komputera i tu niespodzianka - większość zdjęć podzielona na poziome pasy kolorowe lub poprzesuwane względem siebie. Wymieniłem kartę SD na dostarczoną z aparatem i to samo.Zdjęcia były robione w trybie najwyższej rozdzielczości. Na ekranie monitora aparatu obrazy były poprawne, również na ekranie telewizora. Poprzednio w domu był A610, nie było z nim żadnych problemów i dlatego kupiłem sobie aparat tej samej marki.

Bietek
    Guest

Domyślnie

Wszystko jest w porządku, zmieniłem port USB

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów