Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Wątek: 20D - jest sens?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Zaczynam poważnie myśleć o kupnie jakiejś używki pod szkła których używam przy analogowycm EOSie... Co wiecie o 20D?
    Kiepski pomysł. Sam kiedyś kupiłem aparat z mała matrycą, zrobiło wąsko się w obiektywach oraz mało i ciemno w wizjerze... i z perspektywy czasu uważam ten krok za błąd.

Jesli do tej pory wytrzymałeś, to poczekaj aż bedziesz sobie mógł pozwolić na korpus z pełnowymiarową matrycą.

na hasło '20D' nasza szukajka nie znajduje żadnego wpisu
    bo jest zepsuta.

http://www.google.pl/search?hl=pl&as...tnG=Szukaj&lr=

Rezultaty: około 636 z canon-board.info z włączonym allintitle: 20d

* operator "allintitle" oznacza szukanie po tytułach wątków.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Kiepski pomysł. ... Jesli do tej pory wytrzymałeś, to poczekaj aż bedziesz sobie mógł pozwolić na korpus z pełnowymiarową matrycą.
    Brzmi sensownie.. Tym bardziej że jakoś nie mam przekonania do małego obrazka - ale bazuję jedynie na doświadczeniach z 350D. Szkoda mi tylko trochę okazji.. Ale najwyżej wstawię na allegro - chyba nawet w najgorszym przypadku na tym nie stracę (jest na tym jakiś kit, chyba zwykłe 18-55).

Rezultaty: około 636 z canon-board.info z włączonym allintitle: 20d
    Tak gwozdzt, znam mechanizmy guglaczy Rzecz w tym że jakoś optymistycznie nie pomyślałem o możliwości błędnego działania naszej szukajki 8)

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Spózniłem sie z info.Ale dwa razy powtórzone to prawdziwsze :smile:
    Masz 100% rację choć dostarczyłeś opini na przeciwległym biegunie do gwozdzta Ale w skrócie - jeśli chodzi o mój poziom i wykorzystanie aparatu: średnio amatorski, bez planów na zarabianie na fotkach. Kasa do wydania - jak napisałem - nie więcej niż 1000 PLN, choć te planowałem wsadzić w szkiełko. Co focę? Od regat i sportowych fotek wody, po wszech maści przyrodę z górskim landszaftem na czele. Słowem - żem jest zwykły zjadacz pixeli

Po prostu chyba przyszła pora na wejście w dSLRy.. Ale nie mam ciśnienia. Równie dobrze i bez żalu mogę odłożyc pomysł na rok, i pociułac na jakieś używane FF.

Czy zabytek? Dla mnie nie.W krotkim czasie wyszło 30.40,50d ,ale to nie rewolucyjne zmiany
    "Zabytek" w kontekście dalszej eksploatacji. Nie szukam wodotrysków technicznych - matryca 20D w zupełności by mi wystarczyła. Boję się tylko trochę kosztów ewentualnego grzebania w aparacie sprzed 5 lat. Migawka "puknęła" ok 5k fotek, więc o nią się nie boję. Ale pancerny aparat to nie jest, jak zdążyłem wyłowić w sieci..

Samo 20D jest po prostu jakąś okazją na horyzoncie. Ponieważ cenowo i jakościowo atrakcyjną - narodził się pomysł. Ale chyba jednak zostanę przy koncepcji pełnej klatki
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Aparat jeśli sprawny,wart zakupu w tych cenach ..Szukajka ,kuleje.Informacji na forum i w Googlach mnóstwo.Czy kupowac czy nie ,trudno orzekać nie znając Twoich mozliwosci,finansowych,planów co chcesz fotografować itp.itd.Miałem,byłem zadowolony,spokojnie by mi wystarczyl i teraz. Czy zabytek? Dlamnie nie.W krotkim czasie wyszło 30.40,50d ,ale to nie rewolucyjne zmiany ,[jesli o obraz chodzi kto wie czy nie na gorsze].Pozdrawiam.
    edit.
    Spózniłem sie z info.Ale dwa razy powtórzone to prawdziwsze :smile:
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 28-10-2008 o 12:26

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Mam dylemat.. Zaczynam poważnie myśleć o kupnie jakiejś używki pod szkła których używam przy analogowycm EOSie... Na początek nauka - więc nie chcę wydać więcej niż ~800 PLN. Co wiecie o 20D? Czy to już taki zabytek, że nie warto się w niego pakować? Mogę odkupić od znajomych w uesejowie egemplarz w bardzo dobrym stanie. Mało używany, bo był trzecim aparatem w rodzinie. Cena $200-250. Zastanowić sie nad tym, czy dać sobie spokój? Nie wiem jak jego specyfikacja ma się do rzeczywistości, a na hasło '20D' nasza szukajka nie znajduje żadnego wpisu
    Zależy co chcesz focić ? Generalnie do nauki i poważniejszych fotek warto !
    AF nie jest najwyższych lotów zamieniłam swoje 20d na 1dmkII ale do fotografii przyrody ale poza tym jakość fot bardzo dobra i w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest to jednak dość mocny aparat i jak nie był wyeksploatowany (jak piszesz) to nie ma raczej obawy o jego trwałość. Co do jego możliwości to wciąż bardzo przydatny sprzęt.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Mam, używam od 3 lat i jak na razie mi wystarcza. W sumie seria xxD za bardzo się nie zmienia, więc jeżeli nie możesz/ nie chcesz/ nie potrzebujesz FF to 20D jest przyzwoitym sprzętem.
    puszki + szkła + inne graty

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszczecin Zobacz posta
    więc jeżeli nie możesz/ nie chcesz/ nie potrzebujesz FF to 20D jest przyzwoitym sprzętem
    No właśnie.. I tutaj największa zagadka. Przez cały dzień się zastanawiam, czy mnie na pewno "stać" na kupienie małej klatki.. Nie przewiduję w najbliższej przyszłości jakiegoś większego spadku, a do zarządu KGHM tez raczej nie wejdę..
    A kupno cropa oznaczałoby potrzebę kompletowania kolejnych kilku szkieł. Moja "flota" i tak jest uboga. Brakuje mi sensownego szerokiego kąta, bo sigma zaczyna ostrzyć na poziomie 50mm. Jak do tego dołożę kolejnych 30mm, i drugą taką stałkę na 50....

Więc chyba jednak czeka mnie ciułanie, pełna klatka i jeden zestaw szkieł.
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zachować 20D jest wielki sens. Ja przesiadłem się na 50D (sprzedałem 20D) i to był błąd. Zdjęcia z 50D są do d.. - szumy nawet na ISO 100. Jakaś pomyłka z tym 50D. Po cholere tyle pixeli jak szumi. Dlatego zapewne tyle stopni odszumiania. 20D był ekstra. Własne błędy zawsze dużo kosztują.

Miasto

Domyślnie

Koraf, Adamie - dzięki za opinie.. Nie ulatwiacie mi życia W ciągu ostatnich dwóch dni usłyszałem kilkanaście sprzecznych ze sobą opinii No ale postanowione. Puszka do mnie "jadzie". Za kilka tygodni będę miał ją w rękach. A potem.. Jeśli nie znienawidzę jej od pierwszego wejrzenia, pewnie zostanie ze mną na kilka miesięcy. Najwyżej będę katował jej kita, i swoje 50mm. A ponieważ bez specjalnego szukania znalazłem kilku chętnych biorców, to ryzyka nie ponoszę żadnego :-D

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Nie martw się Dokonałeś dobrego wyboru W tej chwili jak bym miał zamieniać swoją 20D to tylko na 1D Mark II (lub ewentualnie 40D, bo ma x1.6)
    20-ka to mimo swojego wieku dość przełomowa puszka w tym segmencie i jak na razie Canon próbuje Może 60D wprowadzi coś nowego. Nie wiem czy to taktyka, ale na razie tylko te parzyste modele przełamują pewne bariery

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów