Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: 20D - jest sens?

zero
    Guest

Domyślnie 20D - jest sens?

na wstępie: witam, to moj pierwszy post tutaj.

mam takie pytanie, i licze na to, że znajde tutaj lepiej poinformowanych i bardziej znających się na rzeczy, niż ja. (-: otóż: ceny EOSa 20D spadają coraz bardziej, teraz oscylują w okolicach ~1000-1500 zł, zaleznie od stanu. opłaca się go kupować? pewnie znajdzie się ktoś, kto ma z nimi jakies doswiadczenia. z góry dzięki za pomoc.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Wiesz co właśnie przymierzam się do pierwszego Dsl'r i doszedłem do wniosku że będzie to właśnie 20d. Chyba że styknie kasy to 30d. Wg. mnie to naprawdę fajne body...

zero
    Guest

Domyślnie

znaczy, moze powiem tak. widzialem na zywo dwa 20d w akcji. jeden sluzyl do wszystkich mozliwych rodzajów fotgrafii, drugi tylko do reporterki - za to byl ostro zajeżdzany - praca w gazecie. pierwszy fotograf bardzo chwalil, a drugi bluzgal. tak wiec - jaki przebieg oznacza zużycie?

chocolata
    Guest

Domyślnie

Mam 20D i jak za tę cenę to naprawdę wypasiony aparat. Nie opłaca się kupować 30D bo od dwudziestki różni się tylko pierdółkami w stylu większy ekranik itp. Lepiej mieć 20D + dobre szkiełko niż wydać wszystko na body 30D i kupić kita.

zero
    Guest

Domyślnie

ja jeszcze w tym roku kupuje sigme 70-300 apo dg, i generalnie przymierzam sie do opchnięcia kita i wymiany na Tamrona albo Sigmę 17-35 - ktos ma doswiadczenia z pracy 20D + te szkla? (mowa o 17-35).

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zero Zobacz posta
    ja jeszcze w tym roku kupuje sigme 70-300 apo dg, i generalnie przymierzam sie do opchnięcia kita i wymiany na Tamrona albo Sigmę 17-35 - ktos ma doswiadczenia z pracy 20D + te szkla? (mowa o 17-35).

sigmę 70-300 apo kupiłem do swojego 400D i optycznie jest świetna ale lubi sobie nie trafić a do tego jest baaardzo wolna. jeżeli chodzi o tamrona to kup sobie 28-70 2.8 bo wszyscy go chwalą pod warunkiem że trafisz na dobrą sztukę
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Coś już napisał Awatar paulusus
    Miasto
    Ochotnica Dolna

Domyślnie

70-300 .... za tą cenę nic lepszego nie znajdziesz... a czy dobre optycznie ? rzecz gustu.... mydło od 200.... miałem to mogę podzielić się wrażeniami
    Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zero Zobacz posta
    ...opłaca się go kupować?
    Tak, trzeba tylko uważać aby nie trafić na zajechany egzemplarz.
    Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    sigmę 70-300 apo kupiłem do swojego 400D i optycznie jest świetna...
    Świetny optycznie, w tym zakresie cenowym, to jest wyłącznie Canon 100-300/5.6 L. Sigma jest co najwyżej znośna.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Jesli chodzi o 20D to uważam że opłaca sie. Pracowałem rok czasu na tym body i byłem nawet zadowolony. Denerwowały mnie czasem te małe punkty AF i tak blisko zbite koło siebie ale teraz sie ponownie zastanawiam nad nim jako drugie, rezerwowe body.
    Do sportu nie jest idealny ale do fotografii przyrodniczej bardzo przyzwoity...

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

20D warto posiadać, właśnie się pozbyłem swojego i kupił go znajomy. Widział co robi 40D. Do jego potrzeb bajery z 40D są zbyteczne a zdjęcia wychodzą praktycznie takie same.
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów