Pokaż wyniki od 91 do 100 z 118

Wątek: 40D vs D200??

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Bez inwestowania w szkła 2.8 idziesz na salę fotografować turniej?
    Miało być praktycznie a nie masochistycznie .
    Rozsądny praktyk juz po pierwszym foceniu w takich warunkach że oprócz puszki jeszcze i odpowiednie szkła do fotografowania są potrzebne .
    Czyli fotografowanie na sali bez 2.8 to masochizm Twoim zdaniem? Dziwaczny punkt widzenia, ale OK. Masochizm to raczej odczucia przyjemności powiązane z bólem, nie doświadczysz tego trakcie fotografowania ciemniejszymi obiektywami na sali. Rozumiem, że jest trudniej ale nie jest to niemożliwe. Znam trochę osób korzystających na sali z 300/4LIS. Z 30D. Czyni ich to nierozsądnymi teoretykami? Ależ skąd

Oczywiście, że właśnie tak fotografuję. Nawet jeśli jest Ci to sobie trudno wyobrazić. Aha, lampy też nie używam za często.
    Zdjęcia podobają się fotografowanym. I tak już mi się - dzięki umiejętnościom ( ) - udaje parę lat. Tutaj bym skończył OT.

Natomiast Twoje spostrzeżenie odwraca uwagę od zasadniczego problemu, o którym pisałem. Zapominamy o 2,8, rozpatrujemy co możemy wycisnąć z ISO3200 @40D. Postawiono tezę, że mniej niż z poprzedników.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Na halę bez jasnego szkła nie ma co chodzić. Ja ostatnio robiłem turniej halowy i na 5D miałem cały czas ISO 1600 a zoomy non stop pełna dziura 2.8. Czasami nawet na stałki przechodziłem i było np. 2- 2.2.
    Moim zdaniem to jest podejście oczywiście komfortowe, ale wcale nie oznacza że jedyne. Od czegoś takiego jest właśnie ISO 3200.
    EF 300/2,8 nie kupię, a w zasadzie to było by szkło docelowe. Ale jak dla mnie - ciężki klamot. Sorry ale wygoda też się liczy.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 31-12-2007 o 15:00 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów