Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Obiektyw do 400D

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Ja mam dwa bo pierwszy to pomylka Coz na wszystko sa jakies metody , pomysle pocwicze i pozniej sie pochwale . Ale poki co to nie sprzedawaj statywu -dobra rzecz , pozniej moze sluzyc jako wieszak na plaszcz -to byl by oryginalny mebel .
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    Mysle o zmianie tego canona kitowego na inny bo wszedzie pisze sie ze kitowe nie sa zbyt dobre , co myslicie o tym ?Czy wogole warto go czyms zastapic , czy naprawde roznica jest duza ?
    hyhy. wychodzi na to ze chcesz zmienić obiektyw bo inni tak mówią
    trochę to dziwne, ja też mam jeszcze tego kita (niestety) i tylko chwilowy brak budżetu mnie przy nim trzyma, ale tego że trzeba go wymienić jestem pewny od dnia zakupu. póki co robię nim zdjęcia tylko przy f/8 bo to jedyna przysłona do której się nadaje
    a co do tych ćwiczeń to też chcę poznać tajniki robienia nieporuszonych zdjęć z czasem dłuższym niż 1s
    póki co ćwiczę tai-chi ale dalej robię poruszone zdjęcia więc to chyba nie pomoże

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Mam jeden sposob - ustawic aparat na statywie a tak powaznie to na co glownie zwrocic uwage
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Canon EF 50mm f1.8 MK2 , Sigma 24-60mm f2.8 EX DG (Canon AF , Sigma 28mm f1.8 Aspherical Macro EX (For Canon AF , takie cos jest dostepne szalu nie ma bo sklepow tez zbytnio nie ma tutaj
    Ostatnio edytowane przez zxzx ; 21-12-2007 o 10:55 Powód: Automerged Doublepost
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc

Domyślnie

powiem ci co ja zamierzam kupić po świętach,
    będzie to tamron 28-75 f2.8, wiem już, że bardziej mi się przyda ogniskowa 75 niż 17 w tamronie 17-50 f2.8, a to chyba jedyna znacząca różnica między nimi.
    ogniskowej 17 i tak używałbym pewnie do krajobrazów,a te mogę od biedy robić kitem na przysłonie f/8 jak już wspomniałem, bo jest wtedy wystarczająco ostry.
    a jak już kupię tego tamrona i odłożę do skarbonki to kupuję 50/1.8 i będę zadowolony na jakiś czas.

podsumowując - standardowy zoom tamrona ze światłem 2.8 do 80% fotek i stałka 50/1.8 do 20% fotek (np. pozowany portret, czy zdjęcia w tak ciemnych miejscach, że nawet tamron tam nei da rady )

taki jest mój plan

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez delaa Zobacz posta
    Witam
    Bardzo chętnie poznam Twoją metodykę "ćwiczenia" - będę mógł wtedy statyw sprzedać.
    Zwykły sznurek:-)
    Przyczepiasz do spodu body, drugi koniec pod but, dość mocno napinasz...i masz statyw:-)
    Taki patent pokazywali w programie "FOTOMANIA" na TVN Turbo - zamiast statywu do robienia panoram. Może i na trzęsące ręce się przyda:-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Musze duzo cwiczyc by zbytnio nie poruszyc przy czasie ponad 1 sec , no ale wiadomo od razu nikt nie jest doskonaly .
    Nawet mnich buddyjski nie dałby rady przy czasie powyżej 1 sekundy:-)
    Ostatnio edytowane przez MariuszM ; 21-12-2007 o 12:17 Powód: Automerged Doublepost
    Biegam, bo lubię

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Super jesli zapomne statywu A tak powaznie jakie sa najlepsze obiektywy , chodzi mi o f i o ogniskowe (konkretnie ) chce wiedziec czego uzywacie i z czego jestescie zadowoleni , nie oznacza to ze polece kupic taki sam ale chce miec porownanie .

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Super jesli zapomne statywu A tak powaznie jakie sa najlepsze obiektywy , chodzi mi o f i o ogniskowe (konkretnie ) chce wiedziec czego uzywacie i z czego jestescie zadowoleni , nie oznacza to ze polece kupic taki sam ale chce miec porownanie .
    Najlepsze obiektywy to te z czerwonymi paskami i (L) w oznaczeniu. Ceny od 2tyś PLN w górę. Najlepiej komplet stałek i jakiś wielbłąd do noszenia tego wszystkiego.
    7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

o macro pomysle w styczniu a teraz mysle o krajobrazie i ewentualnie portrecie

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

,mysle o zakupie jakiegos dobrego szkla do portretow i krajobrazow... ,
    Mysle o zmianie tego canona kitowego na inny bo wszedzie pisze sie ze kitowe nie sa zbyt dobre , co myslicie o tym ?Czy wogole warto go czyms zastapic
    Na pewno nie warto zastępować KIT dlatego, że w internecie nieznani ludzie napisali, że jest zły.
    Czy coś Ci się nie podoba w tym obiektywie lub zdjęciach nim wykonanych?
    Jesli tak, to co?
    Jesli nie to rób zdjęcia.

Natomiast do wymienionych potrzeb najbardziej popularne obiektywy to:
    - portret - Canon 85/1.8 USM
    - krajobrazy - Canon 10-22mm, Tokina 12-24mm, Sigma 10-20mm.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

już mnie irytuje ten wątek więc powiem tak, najlepsze są te z czerwonym L na obudowie i te z małym F najlepiej w granicach f/1 bo jak więcej to już bieda i nie warto kupować. i na pewno jakbym miał taki obiektyw Canon 10-300 f/1 L to byłbym z niego zadowolony, no chyba że do portretów wtedy wolałbym Canon 85 f/0.5 L

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów