Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Jak tu nie zwariować???? 40d, z kitem czy bez, co zamiast kitu?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Na FF obiektyw 24-105 4 IS L to idealny spacer-zoom.Można całymi dniami nie zdejmować.Na cropie jednak traci szeroki kat i ma taki jak ~~40-160.a wiec od standartu do sredniego tele,bez szerokiego kąta.Mysle że lepszą spacerówka dla cropa jest obiektyw z ogniskową od 17.No chyba ze ktos nie lubi szerokiego kata.Pozdrawiam

Niestety, my - cropiarze - mamy kłopot z szerokim kątem, bo cropowe szkła nie nadają się na FF. Są dobre szkła EFS 10-22, EFS 17-55, ale w razie przejścia na FF trzeba je będzie bezwarunkowo sprzedać. A nikt nie chce sobie zamykać drogi do ewentualnego przejścia na FF. Dlatego wybrałem rozwiązanie połowiczne (tańsze) i zdecydowałem się na Tokinę 12-24, która ma dobre recenzje i kosztuje znacznie taniej. Szczególnie z importu.
    Właśnie leci do mnie z HK.
    Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez papuziara Zobacz posta
    Jestem już prawie przekonana po lekturze forum do tego 24-105. Napisałby ktoś jak się sprawuje w ciemnym lesie
    A może macie jakieś inne sugestie spacerowe??
    24-105 - to znakomite szkło i stabilizacja działa bezbłędnie, ale w ciemnym lesie może być pewien problem. Raczej wybieraj te jaśniejsze lasy i nie zapomnij o dobrym statywie.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 16-04-2008 o 22:57 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów