Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Jak tu nie zwariować???? 40d, z kitem czy bez, co zamiast kitu?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Idac takim tokiem to i 40D mozna wyrwac za o wiele mniej niz w sklepach w PL, i to nawet za niewiele wiecej niz 30D w PL. Nie rozumiem nigdy tych sporow ze lepiej slaba puszke kupic niz lepsza. Kupic nalezy taka na jaka Cie stac!
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 25-12-2007 o 14:57
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    (...) 400d(1600) + T17-50 2.8 (1300, kozak szklo wbrew temu co mowia teoretycy) + 70-200 f4(1800) (...)

400d - 1800zł
    17-50 f2.8 - 1350zł
    + 70-200 f4 L - 2000zł
    ----------------------
    = 5150zł

więc nie zostanie CI na grip i karte;-)
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

P I N I O
    Guest

Domyślnie

wojkij zabiłeś mi ćwieka, stary gdzie mogę znaleźć takie ceny, mówię poważnie 40d jeszcze nie mam, więc może i bym się dał przekonać do 40d z takim zestawem jeśli sądzicie że to szkła dobre i BEZAWARYJNE. Proszę o odpowiedź

P I N I O
    Guest

Domyślnie

nie ma edycji?????? korekta oczywiście chodziło mi że dał bym się przekonać z 40d na 400d, fotki z obu widziałem różnica nie aż tak duża, szybkość aparatu niestety tak, ale coś za coś cena też nie jest ta sama. wojkij posprawdzałem na skąpcu i ceny wychodzi że ciut inne, w górę niestety. Podaj namiary na ten Twój sklep, proszę.

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

A Ty wiesz w ogole co tak naprawde chcesz kupić ? I po co przede wszystkim ? Mam na mysli, do czego bedziesz tego sprzętu używał i ile masz siana na przeznaczenie. Bo od tego trzeba zacząć wybór aparatu i szkieł, żeby nie "zwarjować".

Co do cen. Skąpiec nie pokazuje np. tip-ów z allegro, którzy mają zwykle ceny niższe o te dwie, trzy czy cztery stówki niż sklepy online. Moja rada---> wbijaj na allegro i szukaj.

Jeżeli masz siano na 40D plus jakiś rozsądny obiektyw-sądzę, że 17-85 IS będzie ok na początek jak nie wiesz co chcesz konretnie fotografować + 70-300. Będzie to taki budżetowy zestaw.
    pucha i grucha

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P I N I O Zobacz posta
    nie ma edycji?????? korekta oczywiście chodziło mi że dał bym się przekonać z 40d na 400d, fotki z obu widziałem różnica nie aż tak duża, szybkość aparatu niestety tak, ale coś za coś cena też nie jest ta sama. wojkij posprawdzałem na skąpcu i ceny wychodzi że ciut inne, w górę niestety. Podaj namiary na ten Twój sklep, proszę.
    Wystarczy poszukac, polskie sklepy sobie odpusc bo w nich jest raczej tragedia. Poprzegladaj forumowy dzial sprzedam i allegro, tam czesto mozna wypatrzyc jakiegos tipa ktory sprzedaje za bardzo ladna cene. Po powrocie z pracy zarzuce Ci jakims linkiem

Coś już napisał

Domyślnie

a ja jako postawowych szkieł używam - sigmy 17-70 i Canona 70-300 USm IS.
    Obydwa w normalnej cenie, dobre optycznie, razem dają fantastyczny zakres ogniskowych.
    Kiedys przyjdzie czas na L, ale jak na razie te w zupełności dają radę i są bardzo przyzwoitymi szkłami z dobrym wspólczynnikiem cena/jakosć.

jako alternatywę proponowąłbym jesczze chwalone przez wielu: tamrony 17-50 i canony 70-200, jednak ja mam to co napisałem pwoyzej i polecam

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P I N I O Zobacz posta
    Po każdym teście komentarze WIELU niezadowolonych.
    Porada dnia:
    Cytaj tylko testy amerykańskie. Tam ludzie wiedzą z czego są niezadowoleni i oceń czy ciebie to w ogóle dotyczy. Odsetek niezadowolonych w USA będzie znacznie niższy niż w Polsce.
    W polskich opiniach oceń z kolei czy oceniający jest w ogóle z czegoś zadowolony i czy prezentuje ślady merytorycznych uwag. Inaczej naczytasz się uwag w stylu " ten obiektyw jest do bani , jak Canon mógł coś takiego wypuścić". Poza tym procent umiejących korzystać z autofokusa w Polsce jest chyba najniższy na świecie co kończy się negatywną opinią o obiektywie.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Porada dnia:
    Cytaj tylko testy amerykańskie. Tam ludzie wiedzą z czego są niezadowoleni i oceń czy ciebie to w ogóle dotyczy. Odsetek niezadowolonych w USA będzie znacznie niższy niż w Polsce.
    W polskich opiniach oceń z kolei czy oceniający jest w ogóle z czegoś zadowolony i czy prezentuje ślady merytorycznych uwag. Inaczej naczytasz się uwag w stylu " ten obiektyw jest do bani , jak Canon mógł coś takiego wypuścić". Poza tym procent umiejących korzystać z autofokusa w Polsce jest chyba najniższy na świecie co kończy się negatywną opinią o obiektywie.
    Z całym szacunkiem, ale za takie porady dnia to ja dziękuję...
    Tak, odsetek niezadowolonych będzie mniejszy, bo więcej "Amerykanów" posiada obiektyw za 5.000zł niż Polaków. I więcej z Nich będzie z niego zadowolonych, bo więcej z Nich nie będzie miało pojęcia z czym w zasadzie mają do czynienia.
    Niestety odsetek osób w Stanach potrafiących samodzielnie rozwiązać krzyżówkę też będzie "nieco" niższy...
    Jest to kraj dużych możliwości, ale niestety też i kraj "brainless people". Nie twierdzę, że Polacy to elita intelektualna, ale niestety warunki geopolityczne zmuszają nas (w znacznej części)do większego wysiłku umysłowego.

Niestety pracuję na z Amerykanami i nie rzucam takich opinii na wiatr.

Za lempl - jeśli masz kasę to weź dwucyfrową puszkę. A obiektywy - to oczywiście jak już milion razy tu było wałkowane - zależy do czego je potrzebujesz. Dobierz dominującą ogniskową, a potem czytaj czytaj, szukaj co w tym zakresie jest dostępne i co wybrać. Można tu zwariować... :-)
    Ja na przykład nie potrzebuję 300mm, ale IS byłoby fajnie mieć. Byłem dziś na spacerze z aparatem około południa i f4 niestety czasami trochę było za ciemne.
    1Ds III | 20D+BGE2 | 30+BP300 | 17-40/4L | 35/1,4L | 85/1,8 | 135/2L | 580EX II | Lowepro ROVER AWII, SR D300AW

Uzależniony

Domyślnie

Dokładnie, jeśli masz kasę na 40d to IMO się nie zastanawiaj, bo za jakiś czas jak będziesz przechodził z 400d na xxd będziesz sobie, podobnie jak ja, pluł w brodę, że od razu nie kupiłeś 40d.
    Co do szkieł, o 17-85 się nie wypowiem, bo nie mam, ale 70-300is mam i polecam. Zastąpił on u mnie 70-200/4, miałem przez jakiś czas obydwa. eLka jest ostrzejsza, lepiej wykonana i nie kręci mordą, ale nie jest wcale dużo ostrzejsza a dodatkowe 100mm i przede wszystkim IS dają 70-300 IMO ogromną przewagę jeśli chodzi o wygodę użytkowania. O fajansiarskim kolorze L nawet nie wspominam

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów