"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak sobie czytam i trochę śmiać mi się chce. Rok temu wszyscy zgodnym głosem krzyczeli jaki to 5D jest magiczny i w ogóle ochy i achy, a teraz nagle coraz większe grono znalazło w nim "wewnętrzne fuj" i już w ogóle do pupyNie chce absolutnie krytykować D3, zapewne (bo nie miałem go w ręku) to bardzo dobry sprzęt. Ale nie popadajmy w histerię, 5D to świetny aparat i pewnie przez długi czas będzie w czołówce, szczególnie z obecną ceną.
Jeszcze jedna rzecz: 5D to w zasadzie semi-profi, tak jest traktowany "na zachodzie" - wystarczy poczytać opinie zagranicznych fotografów. Tam profesjonalny aparat to jedynki Canona (bądź omawiany D3). Tak więc porównanie w tym wątku jest IMHO trochę chybione.
Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!
słusznie prawisz bracie![]()
lepsze jutro było wczoraj
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale D3 to chyba należałoby porównywać z 1Ds Mark III.
Pozdrawiam,
Pirx
To zależy od tego, co chcesz udowodnić![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Jeśli ktoś zatracił sens tego wątku to niech przeczyta treść autora.
Tutaj nie chodziło o porównanie 5D stricte D3 tylko kupując 5D co zyska lub straci do D3i odwrotnie.