Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 133

Wątek: 5D czy D3

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Bo 70-200vr canonowskiego odpowiednika na plecy nie kladzie.
    kładzie, nie kładzie. jest sporo lepsze.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Obiektyw Zobacz posta
    Nikon ewoluuje bardzo inteligentnie. Szkoda, ze nie widac powaznej poprawy u Canona.
    Wydaje się, że nie bez powodu Canon tak długo nie pokazuje następcy 5D albo chociażby jakiegoś MK II. Konstruktorzy od Canona szykują sie pewnie do konkretnego strzału z grubej armaty. FFINAL CUT Już widzę jak koledzy używający D3 szybciorem będą klamoty zamieniać na te z czerwoną kreską bo u Canona będzie aparat ciekawszy i tańszy od D3 i tak w kółko
    A starą piątką dalej będzie można piękne foty robić.
    Ostatnio edytowane przez STYX ; 23-05-2008 o 13:11
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

robin ale ty się zrobiłeś marudny, i co ty w kółko o tych wymianach i rywalizacji ? dajże już spokój człowieku
    oba systemy są zafefajne, ja wiem który jest fajniejszy ale nie powiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    Konstruktorzy od Canona szykują sie pewnie do konkretnego strzału z grubej armaty.
    Nie bylbym takim optymista.
    Na razie niech odrobia straty wobec N a potem niech produkuja "nowe przeboje". Tylko tym razem bez usterek.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thisgay Zobacz posta
    robin ale ty się zrobiłeś marudny, i co ty w kółko o tych.
    ale on się tu nie wypowiada
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Robinie idź lepiej do obiektywów ocenić czy mój Tamron jest mydlany na 2,8 czy nie

Nie wiem zaś po co Twoja aktywność na polu między-markowym. Trza się zdecydować i basta. Aby się zdecydować z Nikonem trzeba tylko posiadać ekstremalnie wypchany portfel, lepsze efekty nie gwarantowane 8)

Coś już napisał

Domyślnie

W sumie dla fotoamatora gadżeciarza nie ma nic przyjemniejszego jak mieć wybór tu i tam najpiękniejszy czas w całej tej zabawie w fotografię bo potem to już tylko zwykłe robienie zdjęć zostaje
    ale dalej nie widzę tu tego usera o którym piszesz
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Jedyna znaczaca przewage Nikon ma w 14-24. Takiego szkla u canona nie ma i raczej nie bedzie (zabilo by to 14L i 16-35L)

Bo 70-200vr canonowskiego odpowiednika na plecy nie kladzie.
    No Habakuk wie co mowi, a zapomniales dodac jeszcze 24-70 2.8, ktory w Nikonie jest sporo, co najmniej, lepszy od Canonowskiego odpowiednika.

W tej klasie obiektywow ciezko znalezc szklo, ktore kladlo by na lopatki odpowiedniki konkurencji, tutaj mowi juz o roznicach, czesto iscie aptekarskich. Natomiast kontynuujac Twoj tok rozumowania, mozna by powiedziec, ze 85L nie kladzie na plecy 85 1.4 w Nikonie, ale uwierz, jest roznica.

Zablokowany
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

wg mnie tez jest roznica pomiedzy 85, ale na + dla canona. Niestety nikon nie posiada szkiel klasy 35L i 85L, dlatego nawet D3 mu nie pomoze.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gator Zobacz posta
    wg mnie tez jest roznica pomiedzy 85, ale na + dla canona. Niestety nikon nie posiada szkiel klasy 35L i 85L, dlatego nawet D3 mu nie pomoze.
    Ojojoj.. "szkieł klasy", ale zabrzmiało. Co z tego jak szkieł tej klasy możesz wygodnie używać tylko na jedynkach, bo w innych korpusach AF się nie wyrabia? Wiesz jakiej "klasy" AF mają posiadacze D200, że o nowszych nie wspomnę?
    Jarek

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów