Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 133

Wątek: 5D czy D3

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kadr.org.pl Zobacz posta
    Poniżej link - robiliśmy ten krótki reportaż 5D+35L (ISO640) i D3+70-200VR (ISO1600-2500).
    www.kadr.nazwa.pl/slideshows/luiza/luiza.html
    Jeżeli można sie wtrącić to tylko tyle, że jakość tych zdjęć jest doskonała...
    Pozdrawiam
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wszystkim niecierpliwym szczerze (a zarazem troszkę tajemniczo) radzę poczekać do PMA na przełomie stycznia/lutego 2008. Konkretów nie ma - tylko gdybanie, ale 'ptaszki ćwierkają' że następca 5D ma być.
    Miło się czyta takie wykopaliska, ale gdzie następca 5D ?
    Ludzie biegają od Canona do Nikona i na odwrót
    Za niedługo dziś zachwyceni Nikonem D3 wrócą do Canona bo będzie zachwycający wszystkomający 6D . Normalnie masakra
    Ostatnio edytowane przez STYX ; 22-05-2008 o 17:59
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    mam ten sam ból, dorzucę jeszcze 135 L.
    Z 35 to rzeczywiście **** ale 135DC chyba nie jest tak dużo gorszy od 135L.
    Sprawdzałeś?
    Pozdrawiam Piotr

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    Ludzie biegają od Canona do Nikona i na odwrót
    Za niedługo dziś zachwyceni Nikonem D3 wrócą do Canona bo będzie zachwycający wszystkomający 6D . Normalnie masakra
    Hi, hi ... spokojnie D3X juz w drodze.
    A tak na powaznie, to w zyciu czasami krotkie romanse sa niezbedne, zeby docenic co sie traci.
    Nikon przez kilka dluuugich lat utrzymywal, ze FF jest nikomu do niczego niepotrzebne, ze przyszlosc jest w DX. Dopiero jak uzytkownicy zweryfikowali zapatrywania, Nikon przyznal sie do bledu i odrabia zaleglosci. Pytania ilu bylych uzytkownikow jeszcze raz zaufa Nikonowi.
    A co do tej "lepszosci" nowych puszek, to niektorzy wyjadacze wciaz twierdza, ze jednak C5D zdecydowanie lepiej obrazuje od ND3 (patrz Habakuk). Moze nawet maja racje, nie wiem.

Domyślnie

Nie zrozumiem Was. Macie lustrzankę, która robi dobre fotki. Nagle wychodzi puszka, która ma np. lepszy wyświetlacz, strzela klatkę na sekundę więcej i nagle Wasz aparat jest "fuj", nie strzela juz dobrych zdjęć, a wy jesteście w stanie pozbyć się całego systemu, bo kolega ma to i ja muszę. Wszyscy zmieniają to i "babcia" też , to jakiś wyścig szczurów... No, ale w sumie kasę robicie dla C i N, więc oboje kręcą "lody"
    ---
    8)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    "Gdzieś jest lecz nie wiadomo gdzie..."

Ale w wątku obok, o następcy 5D, już jest nieco konkretniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Polędwica czy szynka?
    Wanna czy prysznic?
    Emerytura czy renta?
    Cola czy Pepsi?
    Stałki czy zoomy?
    5D czy D3?

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
    Pytanie jest dobre, jezeli zadasz je uztkownikom tych korpusow, a najlepiej tym, ktorzy dotykali obydwu puszek. Dziwi mnie wybor pomiedzy 5D i D3. ...i tu masz troch racji ze swoja ironia, bo jedzie prowokacja.

z tych dwoch za osiagi bez wahania D3. Co do szkiel: nie widzieliscie fotek z krotkich jasnych zoomow Nikona? Naprawde ladne.

Co do dyskusji o korpusach i planowanych szklach nalezy zapytac sie kupujacego do czego bedzie uzywal sprzetu. D5 to dobre rozwiazanie ekonomiczne, uzywane przez wielu fotoreporterow mimo wolnej kadencji klatek na sekunde... ale D3 to jest reporterska armata z poziomu Canononowskich jedynek ...i tu, po historiach z Mark III, Nikon oferuje doskonaly korpus z badzo dobrymi osiagami takze w najwyzszych ISO. A tropikalizacja puszki? 5D to ekonomiczny 36x28 o bardzo poprawnych osiagach. Widzialem fotki sportowe z D3 i sa OK. To co mnie powalilo, to fotki z D3 robione we wnetrzach na wysokich iso.

Nikon ewoluuje bardzo inteligentnie. Szkoda, ze nie widac powaznej poprawy u Canona.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebe79 Zobacz posta
    Nie zrozumiem Was. Macie lustrzankę, która robi dobre fotki. Nagle wychodzi puszka, która ma np. lepszy wyświetlacz, strzela klatkę na sekundę więcej i nagle Wasz aparat jest "fuj", nie strzela juz dobrych zdjęć, a wy jesteście w stanie pozbyć się całego systemu, bo kolega ma to i ja muszę. Wszyscy zmieniają to i "babcia" też , to jakiś wyścig szczurów... No, ale w sumie kasę robicie dla C i N, więc oboje kręcą "lody"

Ooo ... a co tu rozumiec. Jeden lubi blondynki, inny brunetki. Nikt tu nie napisal, ze stary aparat przestal robic dobre zdjecia, choc wlasciwie aparat jako taki sam zdjec nie robi. Nikt tez nie napisal, ze zmienia sprzet bo kolega ma.
    Troche luzu kolego (kolezanko), niech se kazdy robi co lubi, wazne zeby frajda z robienia zdjec byla.
    Jakas dziwna frustracja "wylazi" z twoich slow, albo mi sie wydaje ... tak chyba mi sie wydaje ...

pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Obiektyw Zobacz posta
    Pytanie jest dobre, jezeli zadasz je uztkownikom tych korpusow, a najlepiej tym, ktorzy dotykali obydwu puszek. Dziwi mnie wybor pomiedzy 5D i D3. ...i tu masz troch racji ze swoja ironia, bo jedzie prowokacja.
    Rozmowa o tyle dziwna, ze te puszki to sa zupelnie inaczej pozycjonowane. Pomijajac fakt, ze sa to aparaty cyfrowe (mozna go pominac o tyle, ze parametry obu puszek sa zblizone, z przewaga na kozysc Nikona za ISO, lub z przewaga na kozysc Canona za ISO , posiada ISO 100), to te aparaty sa odpowiednikami Nokona F5 i Canona EOS 50 (uproszczenie), a nikt nie powie, ze tamte puszki mozna bylo "urownoprawnic".
    Natomiast co do szklarni to imho Nikon ma zdecydowanie lepsze zoomy (narazie), natomiast Canon stalki (narazie). Co nie znaczy ze w Canonie nie ma dobrych zoomow, a w Nikonie stalek.
    Ostatnio edytowane przez Soprano ; 23-05-2008 o 01:55 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soprano Zobacz posta
    Natomiast co do szklarni to imho Nikon ma zdecydowanie lepsze zoomy (narazie), natomiast Canon stalki (narazie). Co nie znaczy ze w Canonie nie ma dobrych zoomow, a w Nikonie stalek.
    ano, prawda. dlatego po raz enty mnie zakorciło, żeby wziąć jednak d3 z 70-200 VR i 14-24, a z 5d zostawic sobie stałki. nigdy nie byłem bliżej tej decyzji ??:

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Jedyna znaczaca przewage Nikon ma w 14-24. Takiego szkla u canona nie ma i raczej nie bedzie (zabilo by to 14L i 16-35L)

Bo 70-200vr canonowskiego odpowiednika na plecy nie kladzie.

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów