Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 133

Wątek: 5D czy D3

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dla niektórych zasadniczy - bycie na tzw. topie.
    Dla innych, tych nielicznych, to kwestia łatwiejszego zarabiania pieniędzy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Łazuka u Dudka śpiewał tak:

"I poczułem, że chociaż pałam,
    To przyczyna pałania nowa!"

Tak przynajmniej to działa u hobbystów. A zawodowcy zawsze znajdą poważniejsze usprawiedliwienie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Taki ma to sens, że można wiele z tego co się potrzebuje posiadać kupując 1Ds. A i tak pewnych spraw będzie brakowało (choć w kilku kwestiach może być gorzej, ale to gorzej akceptujemy). Za te same pieniądze możemy mieć D3 plus 24-70/2.8 i 70-200/2.8 VR. Zysk mamy sprzedając te same szkła u Canona. Patrząc na to z tej strony to się opłaca. Co ważne, nad D3 myśli wielu zajmujących się fotoreporterką ślubną. Wielu już ten aparat kupiło (a miało 5D ). Do tych celów (a także do sportów halowych, reporterki miejskiej itd.) D3 jest ideałem.

Dla mnie ideałem byłoby mieć D3 z jasnymi szkłami do 200mm i 40D tylko i wyłącznie ze 100-400L. Czy myślę o czymś takim? Ano myślę.
    Czy tak to powinno wyglądać? Nie powinno. Cały czas się łudzę, że Canon wypuści w końcu aparat nie dla swoich księgowych a dla fotografów, który będzie konkurencją dla D3. Ten ostatni idealnie wstrzelił się w pewną lukę na rynku i zbierze z tego powodu ogromne profity.
    FOTOINKWIZYTOR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wszystkim niecierpliwym szczerze (a zarazem troszkę tajemniczo) radzę poczekać do PMA na przełomie stycznia/lutego 2008. Konkretów nie ma - tylko gdybanie, ale 'ptaszki ćwierkają' że następca 5D ma być.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wszystkim niecierpliwym szczerze (a zarazem troszkę tajemniczo) radzę poczekać do PMA na przełomie stycznia/lutego 2008. Konkretów nie ma - tylko gdybanie, ale 'ptaszki ćwierkają' że następca 5D ma być.
    "Znafcy tematu" już dawno przekreślili nową piątkę jako kandydata "Ostatnią nadzieję czerwonych"...
    Mam też nadzieję, że to tylko noworoczne szaleństwo, ale na DPR to goście piszą nawet o exodusie do Nikona!

Pytanie: jeśli 5D za $2000 faktycznie sprzedaje się dobrze i wciąż, to czy należy się spieszyć z nowym?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 24-12-2007 o 15:32
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Ja tu czegoś nie rozumiem...
    Za dużą kasę Kowalski kupuje aparat marki X, potem dokupuje szkła i inne graty. Robi zdjęcia. Nagle firma Y, bezpośredni konkurent, wypuszcza nowszą, lepszą puszkę. Lepszą, bo aparat firmy X jest na rynku już jakiś czas.... Kowalski wysprzedaje cały system, tylko po to, żeby kupić ten lepszy-nowszy aparat firmy Y. Pociąga to za sobą określone koszty. Trzeba znowu kupić szkła, osprzęt....Ile czasu aparat firmy Y będzie lepszy...nie wiadomo, może tylko 4 miesiące, bo za tyle zapowiadany jest nowy model marki X.
    Jaki to ma sens?
    Kowalskiego taniej wyjdzie kupienie systemu konkurencji, niż puszki swojskiej firmy. Puszki, która będzie miała taki sam AF i pełną klatkę. Może takie jest wytłumaczenie?
    Jarek

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Jezeli 5d m2 bedzie miał 8kl/s, synchronizacje z flashem 1/320, lepsze iso to moze powalczyc z d3
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    Jezeli 5d m2 bedzie miał 8kl/s, synchronizacje z flashem 1/320, lepsze iso to moze powalczyc z d3
    Jeśli będzie miał taki AF jak teraz, to będzie mógł sobie powalczyć.. z 40D. Na szczęście w canonie też są myślący ludzie. Czasem myślący wolniej niż inni, ale zawsze. Miejmy nadzieję, że tym razem pomyślą od dobrej strony. Czego im z całego serca świątecznie życzę..
    Jarek

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

racja, zapomniałem o AF
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Nie tak dawno, może rok temu, czytałem na różnych forach lamenty posiadaczy żółtego paska, że Nikon zostaje w tyle, matryce szumią...Teraz triumfują.
    Może warto wziąść węgiel na wstrzymanie?:-)
    Biegam, bo lubię

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów