Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Zdjęcia do identyfikatorów.

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie Zdjęcia do identyfikatorów.

Witajcie.

Jutro w szkole mam robić zdjęcia uczniom które zostaną zamieszczone na identyfikatorach. Są one po to by nauczyciele mogli nas rozpoznać a tak naprawdę to po to by móc wyjść się dotlenić
    Pytanie dosyć proste dla osób które robiły takowe zdjęcia. Czy warto się bawić C 50/1,8 czy iść na łatwiznę T 17-50/2,8 ? Może poradzicie coś na co mam zwracać uwagę itp.
    Z czego co wiem to jako tło będzie ekran do projektora.

Pozdrawiam.

P.S.
    Kolega coś wspominał o statywie ale nie wiem po co mi on ;]

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zwróć uwagę na to, abyś nie używał flesza (cienie) i żebyś nie zapomniał o statywie (poruszenie). A poza ty rób ważne miny Niech dziewczyny wiedzą, że ś fotgraf-zawodowiec
    Powodzenia
    regulamin pkt 8

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

sprawa teoretycznie banalna. nie ma co się bawić w ahrtystyczne zdjęcia i kombinować ze stałką. tu zdjecie ma być ostre czyli dziura raczej mniejsza. no i podstawa to dwie lampy coby wszystko było doświetlone i bez cieni. bez lamp może być sporo zamoty no chyba że dasz dalej tło i będziesz bił lampą w sufit i do tego jakieś tele żeby tło "było większe" i twarze nie wychodziły za jego krawędzie

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Witajcie.

Dzięki za odpowiedzi. Aby nakierować was na jakieś konkrety to opowiem co i jak. Będzie to niskie pomieszczenie prawdopodobnie o żółtym zabarwieniu sufitu. Mam tele Sigma 70-300 ale boję się, że będzie nieostro. Lampę mam 580ez więc sądzę, że nie zabraknie siły lampy

Jak sądzicie? Użyć statyw czy od ręki jechać?

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

statyw oczywiście
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

statyw moze byc bo bedzie i tak zawsze ten sam kadr, ale jedna lampą i to na body to troche lipa moze wyjsc, nie masz choc 2 zarowek blyskowych z parasolkami>???
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie rób Sigmą! Wszystkim tylko nie tym. Niestety używałem jej do portretu, dwa razy i stwierdziłem, że nie chcę krzywdzić się i ludzi.
    Pomyśl nad oświetleniem, jednak lampa to za mało.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Nie rób Sigmą! Wszystkim tylko nie tym. Niestety używałem jej do portretu, dwa razy i stwierdziłem, że nie chcę krzywdzić się i ludzi.
    Mozesz to jakos rozwinac?

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Witajcie.

Załatwiłem 420ex na tło. zobaczymy co wyjdzie z tego
    .

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Ostatnio również robiłem zdjęcia do legitek. Wystarczył biały ekran, niski biały sufit, 580ex i elka 70-200. Czasy rzędu 1/100 , f4,5 i wyszło wszystko cacy. Praktycznie żadnych cieni. Używałem palnika w góre i odbłyśnika, dzięki temu mam ładnie podkreślone oczy na zdjęciach.
    pucha i grucha

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów