Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Jak ręcznie(na białą kartkę) ustawić balans bieli w 1D MKII?

kamael
    Guest

Domyślnie Jak ręcznie(na białą kartkę) ustawić balans bieli w 1D MKII?

Pewnie już gdzieś było ale ponawiam pytanie i proszę o instrukcje, jak to zrobić krok po kroku

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wystarczy przeczytać instrukcję obsługi.
    A jak już się nawet czytać nie chce, bo o przeszukaniu forum nie wspomnę, to może lepiej sobie podarować przygodę z fotografią ?!
    ... na białą powiadasz ?

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Tak jak w każdym innym aparacie pstrykasz biała lub szarą kartke. W menu wybierasz cutom WB tam pojawia ci się zdjęcie które zrobiłes naciskasz ok lub set ( nie wiem 1dynki nie miałem ) i potem WB ustawiasz na custom

Domyślnie

Jak cholera jasna mozna tego nie wiedziec majac profi sprzet ?????!?? Nie wiem nie mialem marka w reku nigdy a zapytam czy ma on tryb AUTO ?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

na białą to nie wiem ale na niebieska to się domyślam. Cholera znów najwiecej sie wypowiadają na temat sprzętu ci co go w ręku nie mieli...

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Cholera znów najwiecej sie wypowiadają na temat sprzętu ci co go w ręku nie mieli...
    bo niektórych cholera bierze jak ktoś pyta o rzeczy które są w instrukcji. Instrukcje są zrozumiałe (dla średniorozwiniętej umysłowo osoby potrafiącej czytać)

Leniwcom trzeba mówić stanowcze NIE

Powinno być podobnie jak z odsyłaniem do wyszukiwarki tych co zadają pytania będące tematem na forum już po tysiąckroć. Może, jeżeli ktoś zadaje pytanie dotyczące rzeczy jasno opisanej w instrukcji powinno się zamykać wątek? Oczywiście nie mówię o sytuacji gdzie ktoś wykonuje coś zgodnie z zaleceniami instrukcji a nie wychodzi
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

kamael
    Guest

Domyślnie

Witam
    I znowu frustraci biją pianę. 5 odpowiedzi, a jedna na temat. paweleverest dzięki.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Może pierw zapoznaj się z definicją słowa frustrat.
    Ponadto jeżeli chciałeś otrzymać odpowiedź na swoje pytanie i nie czytać opinii innych trzeba było zapoznać się z instrukcją obsługi.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

A może autorowi wątku chodziło o to by się sprzętem pochwalić
    Chwalę więc - jedynka jest suuuuuupeeeerrrrrr!!!! Co tam umiejętność jego obsługi, co tam umiejętność wykorzystania jego możliwości... Ważne jak profesjonalnie w ręku wygląda. Szkoda tylko, że zdjęcia wyglądać tak samo nie będą :-(. Dlaczego tak myślę? Ano dlatego, że jak ktoś kupuje samolot a pilotować nie potrafi to skutek jest ten sam. Samolot też fajnie na podwórku wygląda. A jak się zacznie od latawca to i posterować można i frajda jest. Naprawdę.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a potem kolejne pytania typu :
    -- ratunku!! cos mi strasznie strzela ja rbię zdjecie - w poprzednim kompkcie tak nie było- czy mam wysłać do serwisu czy sam naprawie..??
    albo: jaki obiektyw do 1D MkII - czy 18-55efs można podpiąć...??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów