pentax 10d, konica 5d.. jesli chodzi o ergonomie
xxD w stosunku do xxxD jest super. ale inne systemy maja jeszcze wiecej na wierzchu![]()
pentax 10d, konica 5d.. jesli chodzi o ergonomie
xxD w stosunku do xxxD jest super. ale inne systemy maja jeszcze wiecej na wierzchu![]()
jakoś tak niespodziewanie dla mnie stałem sie posiadaczem 40ddostałem piękny prezent
i stwierdzam że moja puszka chyba jest jakaś zepsuta...
bo u mnie wszystko widac na wyświetlaczu, i gumy mi sie nie odklejają, i nie ma niczego co by mi jakoś specjalnie przeszkadzało! aha: troszke sie gubię przy wymianie obiektywu bo szkła się odkręcają w niewłasciwą stronepo kilku latach użytkownania puszek N to jest denerwujące...!
teraz przy tych cenach to zakup 40d to świetny pomysł! polecam
nx100
Robilam troche zdjec canonem 400d, potem 450d, ale sama nie wahałam się kupić 40d. Najchętniej nie rozstawałabym sie z nim ani na krok, trzyma się go bardzo wygodnie i nawet nie odczuwa się różnicy wagi w stosunku do xxd - ja jestem bardzo zadowolona z ergonomi, bo o jakośći zdjęć nawet nie wspomnę![]()
40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm
Zdecydowanie z Nikonem :P
Odkręcanie obiektywów w Canonie to coś do czego nie mogę się przyzwyczaić, w pentaxie było to rozwiązane o niebo lepiej, bo przycisk był po prawej, no ale nie ma co narzekać. Pucha super, a z gripem to strasznie wielkie bydle i odczuwa się ciężar.
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Dobra zamknijmy ten temat zawsze było tak, że modele xxD są lepsze od xxxD i nie ma co ich porownywać.
Wybór należy do Ciebie. Chcesz aparat połprofesjonalny? bierz 40D lub 50D. Za ciężki jest dla Ciebi? za duży? to bierz 500D, kupuj potem szkła i ciesz się aparatem i fotkami.
Nie chcesz Canona bierz Nikona,
KOniec, zamykamy temat,
Ostatnio edytowane przez sylwester Samluk ; 20-08-2009 o 23:23
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger