Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Canon 40 D czy warto

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 40 D czy warto

Jestem nowy na forum. I zastanawiam się czy wejść w system Canona czy Nikona.
    Ale po przeczytaniu testu Nikona D300 na optycznych dochodze do wniosku że nie ma idalnych aparatów, że taniej oczywiście amotorsko wejść w system (nie podaje super obiektywów na na początek)Canona i zaczynać powoli się bawić w focenie lustrzanką.
    Zastanawiam się czy dobrze wybieram czy poczekać na nowszy model , który zapewne pojawi się już w lato 2008.
    Do spstrykania posiadam już Canona cyfrowego.

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Jeżeli lubisz bardziej czekać niż robić zdjęcia - czekaj.
    Jeżeli jednak robić zdjęcia to kup to co wydaje Ci się bardziej pasujące. Ładniejsze, lepiej się trzyma, znajomi mogą kiedyś pożyczyć Ci jakieś szkło itd. itp.
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

czekanie na lepszy model moze przeciagnac sie w nieskonczonosc bo co jakis czas wychodza nowe modele
    a zdjecia zrobione w tym czasie - bezcennne

knoxville
    Guest

Domyślnie

Na lato wyjdzie 50D to wtedy zadasz sobie pytanie czy może lepiej zaczekać na 60D. A czas ucieka. Nie sądzę, że następca będzie miał jakieś kolosalne innowacje technologiczne. Nowością pewnie będzie Digic IV i matryca 12MPX. Kupuj i nie marudź.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Nie czekaj !! Wg wielu żródeł matryca APS-C jest już wyżyłowana na maxa więc kolejne modele raczej nie wniosą nic rewolucyjnego - przynajmniej w tej klasie cenowej o jakiej myślisz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tank102 Zobacz posta
    Jestem nowy na forum. I zastanawiam się czy wejść w system Canona czy Nikona.
    (....)
    O bardzo rozsądnie i na tym bym poprzestał .

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Nie czekaj !! Wg wielu żródeł matryca APS-C jest już wyżyłowana na maxa (....)
    To jeszcze nie jest przesądzone 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie czy warto ???

Dokładnie to samo pytanie mógłbym zadać ... 40D czy warto ?... Właśnie pozbyłem się (z żalem) Sony R1 i zamierzam sobie zafundować pierwsze cyfrowe lustro (analoga miałem zaszczyt posiadać ) i również mam straszną zagwozdkę co wybrać Canon czy Nikon
    Pierwsza idea była taka 40D + 50 1.4 bo nie chcę żadnych lipnych szkieł kitowych ale ta idea ma jeden słaby punkt jakoś dziwnie bardziej podobają mi się obrazy z 30D oraz 20D niż z 40D i zastanawiam się z czego to wynika czyżby nowy sprzęt jeszcze nie opanowany i mniejszy odsetek udanych fotografii ? zastanawiam się również nad 5D bo jednak zaczynam zauważać różnice w obrazie ale na 5D wszyscy narzekają na wszystko ...poza obrazem...Powiem tak ok 6 tysięcy zł na body + jedna dobra jasna stałka ...na początek bo lista jest długa dłuższa od zdolności kredytowej jak to mówia co radzicie oprócz Google ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    Dokładnie to samo pytanie mógłbym zadać ... 40D czy warto ?... Właśnie pozbyłem się (z żalem) Sony R1 i zamierzam sobie zafundować pierwsze cyfrowe lustro (analoga miałem zaszczyt posiadać ) i również mam straszną zagwozdkę co wybrać Canon czy Nikon
    Pierwsza idea była taka 40D + 50 1.4 bo nie chcę żadnych lipnych szkieł kitowych ale ta idea ma jeden słaby punkt jakoś dziwnie bardziej podobają mi się obrazy z 30D oraz 20D niż z 40D i zastanawiam się z czego to wynika czyżby nowy sprzęt jeszcze nie opanowany i mniejszy odsetek udanych fotografii ? zastanawiam się również nad 5D bo jednak zaczynam zauważać różnice w obrazie ale na 5D wszyscy narzekają na wszystko ...poza obrazem...Powiem tak ok 6 tysięcy zł na body + jedna dobra jasna stałka ...na początek bo lista jest długa dłuższa od zdolności kredytowej jak to mówia co radzicie oprócz Google ...
    Na 5 D najbardziej narzekają Ci, co go w rękach nigdy nie mieli. W rzeczywistości to bardzo dobry aparat. Jeśli lubisz piękne obrazki, to bierz 5D. Jeżeli satysfakcjonuje Cię przyzwoita jakość obrazu, ale przy okazji lubisz od czasu do czasu się "pobawić", to bierz 40D.

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

zależy co focisz, jak potrzebujesz szerokość to może być któryś z nich a jak tele to ja brałbym olimpusa- ma kropa razy 2

Coś już napisał

Domyślnie

lubię piękne obrazki
    oraz
    od czasu do czasu się "pobawić"
    z naciskiem na piekne obrazki

Ps.to co zazwyczaj fotografuję mam w linku na dole ale nie ma tam zdjęć w zastanym słabym świetle a tego bym chciał ,więcej dlatego wybieram Lustro Canona ....tylko którego ??? 40D czy 5D
    Ostatnio edytowane przez privilege ; 18-12-2007 o 21:23

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów