Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Canon EF 400mm f/5.6L

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar violinman23
    Miasto
    Lubelskie

Lightbulb Canon EF 400mm f/5.6L

Witam. Od pewnego czasu przymierzam sie do zakupu jakiegoś dłuzszego tele (głównie na ptaki). Niestety nie stac mnie na zakup drozszego, z lepszym swiatłem bądź dłuższą ogniskową. W oko wpadł mi Canon EF 400mm f/5.6L .
    Czy ten obiektyw zadowoli mnie swoją jakoscią optyczną? Czy moze ktoś z Was wstawić tutaj kilka sampli z tego obiektywu? Myslałem ze zrobie sobie prezent pod choinke
    Z góry dziekuje, Pozdrawiam
    Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
    Moje gnioty.
    Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

Awatar nieudacza
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

zapraszam na stronkę, od września 2007 w archiwum są foty z tego obiektywu. ja osobiście uważam go za ósmy cud świata w tym przedziale cenowym.

dazz
    Guest

Domyślnie

link z mojej stopki, 95% zdjęć zrobione tym szkłem

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli focisz o wschodzie lub zachodzie i masz światło to pomyśl nad 300/4.0 L IS + TC 1,4x lub TC 2x

Po zapięciu TC masz światło 8.0 co przy w miarę jasnej porze dnia nie stanowi problemu
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Jeśli focisz o wschodzie lub zachodzie i masz światło to pomyśl nad 300/4.0 L IS + TC 1,4x lub TC 2x

Po zapięciu TC masz światło 8.0 co przy w miarę jasnej porze dnia nie stanowi problemu
    Ja osobiści emam złe doświadczenia z 300/4 L IS + TC 1,4. Też chciałem mieć 4-setkę (420 konkretnie) ze stabilizacją. A wyszło słabo. Lepsze efekty niż ten zestaw daje 100-400IS. Być może trafiłem na taki egzemplarz.

Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski

Hmm... Najwazniejsza jednak dla mnie jest jakosć optyczna. Bo wiadomo, 300 + TC x2 to nie bedzie to samo co po prostu 400. Oczywiscie, bedzie dłuzszy ale konwertery bardzo zzerają jakosc. Mam Pentaconowską 300/4 + TCx2, ale nie zdaje to egzaminu.

Stąd moje zainteresowanie 400/5.6. A jezeli jest wystarczająco duzo swiatła, to TC x1.4 pod 400 tez bedzie działał
    Tylko czy ten obiektyw jest wystarczająco ostry, czy nie bedzie potrzeby komputerowego doostrzania fotogrtafii...?
    Moje gnioty.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez violinman23 Zobacz posta
    Tylko czy ten obiektyw jest wystarczająco ostry, czy nie bedzie potrzeby komputerowego doostrzania fotogrtafii...?
    A jak ustalisz granicę wystarczającej ostrości ? Zdjęcia programowo się doostrza w zasadzie zawsze a ten obiektyw jest znacznie ostrzejszy niż prawdopodobnie zdecydowana większość tych z którymi miałeś dotychczas styczność więc zupełnie nie masz się czy martwić...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A jak ustalisz granicę wystarczającej ostrości ? Zdjęcia programowo się doostrza w zasadzie zawsze a ten obiektyw jest znacznie ostrzejszy niż prawdopodobnie zdecydowana większość tych z którymi miałeś dotychczas styczność więc zupełnie nie masz się czy martwić...
    No obiektywy z którymi mam stycznosc na codzień to 50/1.4 ... Wiec oczekuje zblizonej ostrosci do niego. Ale z tego co widziałem na podanych wczesniej linkach, obiektyw jest ostry. Dzieki panowie za pomoc, musze jeszcze wysłać list do Mikołaja Ś., i miejmy nadzieje ze bede zadowolony. Jeszcze raz dzieki
    Pozdrawiam
    Moje gnioty.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów