Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Canon EF 400mm f/5.6L

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez violinman23 Zobacz posta
    Nieudacza, Dazz, zdjecia świetne. W jakim stopniu poprawialiscie je programowo?
    dzięki, w zerowym ;-) zawsze tylko wywołany raw

Coś już napisał Awatar violinman23
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A jak ustalisz granicę wystarczającej ostrości ? Zdjęcia programowo się doostrza w zasadzie zawsze a ten obiektyw jest znacznie ostrzejszy niż prawdopodobnie zdecydowana większość tych z którymi miałeś dotychczas styczność więc zupełnie nie masz się czy martwić...
    No obiektywy z którymi mam stycznosc na codzień to 50/1.4 ... Wiec oczekuje zblizonej ostrosci do niego. Ale z tego co widziałem na podanych wczesniej linkach, obiektyw jest ostry. Dzieki panowie za pomoc, musze jeszcze wysłać list do Mikołaja Ś., i miejmy nadzieje ze bede zadowolony. Jeszcze raz dzieki
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
    Moje gnioty.
    Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Pochwal sie jak juz go przetestujesz, wrzuc sample, w przyszlosci inni skorzystaja

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

musze jeszcze wysłać list do Mikołaja Ś., i miejmy nadzieje ze bede zadowolony. Jeszcze raz dzieki
    Pozdrawiam[/QUOTE]

hej a mógłbyś tego Mikołaja Ś. przysłać też do mnie? :-D :wink:
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    musze jeszcze wysłać list do Mikołaja Ś., i miejmy nadzieje ze bede zadowolony. Jeszcze raz dzieki
    Pozdrawiam
    hej a mógłbyś tego Mikołaja Ś. przysłać też do mnie? :-D :wink:[/QUOTE]

nie wierzcie w niego, już 2 rok z rzędu proszę o 600/4 i ten stary pijak z czerwonym od chlania nosem robi mnie w jajo ;-)

Domyślnie

Też rozważam zakup tego obiektywy. Drugi, który biorę pod uwagę to Sigma 400mm Macro. W testach PhotoZone wypada lepiej od Canona:
    Canon-> http://www.photozone.de/8Reviews/len...0_56/index.htm
    Sigma-> http://www.photozone.de/8Reviews/len...0_56/index.htm
    Problem z Sigmą jest taki, że pracuje tylko na pełnej dziurze. Z tego, co piszą użytkownicy Canona większość zdjęć robią na przysłonie 5,6 czyli też na pełnej dziurze. Istnieje też możliwość wyprowadzenia na zewnątrz sterowania przysłoną, ale to trochę skomplikowane. Cena Sigmy to ~1000 zł , Canona 4 razy więcej.
    Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał może do czynienia z oboma obiektywami? Czy rzeczywiście widać różnicę w rozdzielczości?

Coś już napisał Awatar violinman23
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij
    Pochwal sie jak juz go przetestujesz, wrzuc sample, w przyszlosci inni skorzystaja
    Jak juz zakupie to szkiełko, to obiecuje ze wstawie tutaj jakieś sample. Pozdrawiam
    Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
    Moje gnioty.
    Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    przecież na tym forum jest minimum kilkaset sampli z tego szkła
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    przecież na tym forum jest minimum kilkaset sampli z tego szkła
    Dokładnie. Jest kilka oddzielnych wątków o tym obiektywie i mi osobiscie pomogły zdecydować sie na tę stałke. Poczytaj opinie innych użytkowników, myślę że to może się przydać.
    Jesli porównujesz Sigmę 400 apo macro z Canonem 400L wg tablic photozone i cennika allegro to wybór jest oczywisty - sigma. ale gwarantuje, że jeśli ją kupisz to będziesz ja szybko zmieniał na Canona! Miałem Sigmę 300 4 apo macro, ktora przy otwatej dziurze była dobrym narzedziem, ale... ile ujęć stracilem przyz error99, bo nie dopilnowalem wartosci przyslony! Załaszcza przy szybkiej zmianie optyki... Teraz fotografuje 400L i ten problem nie istnieje, poza tym mam szybszy Af niz jakikolwiek HSM sigmy, tym bardziej ze w 400tce montowany jest silnik starej generacji.
    Jesli chcesz mieć znakomitą długą optykę za przecież nie tak wielkie pieniądze to zapomnij o sigmie dla Canona 400 5.6L

Początki nałogu

Domyślnie

Sigma tragiczna nie jest, ale podstawa przy zdjeciach ptaków to (oprócz jakości) szybki AF - wg. mnie ten w Canonie jest nie do pobicia.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów