Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Ramka na zdjecia (papierowa)

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Mój kumple takie wycina. Kupuje taką tekturę twardą czarną np. i wycina ramkę z tego. Chyba 32zł m2. Fajnie to wygląda mam taką całą ścianę Zrobie później fotkę to wrzucę żebyś zobaczył jak to wygląda.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Mój kumple takie wycina. Kupuje taką tekturę twardą czarną np. i wycina ramkę z tego. Chyba 32zł m2. Fajnie to wygląda mam taką całą ścianę Zrobie później fotkę to wrzucę żebyś zobaczył jak to wygląda.
    Wycięcie nie jest takie proste. Wewnętrzna "dziura" w passe-partout nie jest cięta pod kątem prostym. Oczywiście jeśli karton nie jest gruby, nie ma to znaczenia.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

heh właśnie ma on taką linijkę z nożykiem pod kątem i ciacha te ramki.

kadr.org.pl
    Guest

Domyślnie

Karton A0 dowolnego koloru do passepourt można nabyć*w dobrze zaopatrzonym sklepie dla plastyków (kolorów jest bardzo dużo), jednak polecam zakup w internecie, bo taniej o niebo. Bardzo dobry karton to ten marki Canson (wewnętrzna biel, która wystaje po ucięciu pod kątem 45 stopni) nie zmienia barwy z upływem lat. Ale dobrej jakości karton ma w ofercie także www.paleta-art.com.pl - tam kupuję ów karton.
    Do cięcia potrzebny jest specjalny nóż (co tnie pod kątem 45 stopni) i liniał (im dłuższy tym lepszy), który jednocześnie jest prowadnicą tego noża - wystarczy marki Logan.... Tylko nie kupować badziewia za kilkadziesiąt złotych - bo do d... to się nadaje.
    Do cięcia kartonu A0 pod kątem 90 stopni proponuję bardzo ostry nóż z wymiennymi i twardymi ostrzami lub wersja dla bardziej zamożnych - gilotyna A1, lub A0 - do kupienia na Allegro (w cenie ok.1500 zł).
    Pozostaje jeszcze zakup jakiegoś dobrego i dużego podkładu, który zatapia nóż w sobie i dzięki niemu ostrze nie rysuje nam stołu i nie zagina się.
    Potem już tylko kreatywność nam pozostaje.
    Polecam bo sam z tego korzystam

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Z czystej ciekawości rozejrzałem się w kilka minut znalazłem coś takiego
    http://www.kalinex.poznan.pl/prod01.htm
    Gotowe i różne kolory na dodatek na papierach dobrej jakości o których tu już powyżej ktoś wspominał.

Coś już napisał
    Miasto
    Głowno / Warszawa

Domyślnie

Koyot77: Wlasnie o to chodziło. Dzieki
    40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów