Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Sportowe zdjęcia roku

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Podaję za portalem gazeta.pl:
    http://www.sport.pl/sport/5,68565,4756325.html

Szczególnie podobają mi się zdjęcia z (...) chińską gimnastyczką.
    Tak... oryginalne, jedno z 1970826802 podobnych które już widziałem, kompletnie nic nowego...

Zdjęcie z kolarstwa Czerwińskiego i Trovatti bardzo dobre, F1 Augsteina też świetne i panczenista Meyera, Baker i jego Melissa Wu oraz 2 pierwsze - takie fotki lubię, reszta to wg mnie typowe zdjęcia zrobione na zasadzie "po co się ruszać skoro mam 300 2.8". Może i dobrze uchwycone momenty, ale kreatywności w tym 0

Uzależniony

Domyślnie

Zbliżają sie Święta, pora składania życzeń. Życzę więc wszystkim szanownym krytykom, znawcom dyscyplin sprtowych i ich specyfiki, brzydzącym się cropowaniem (w czasach powiększalnika i maskownicy to nie wiedzieć czemu nie była żadna zbrodnia), by jak najczęściej robili takie banalne, nic nowego nie wnoszące, powszechnie już widziane i pozbawione myślenia zdjęcia z worka reporterskiej sieczki

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A wiesz, że używając czarno-białego negatywu zawsze robię odbitki z pełnej klatki?
    Cropuje tylko wtedy,gdy fotografuję cyfrowo.

(a tak serio - to specyfika pracy )
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    A wiesz, że używając czarno-białego negatywu zawsze robię odbitki z pełnej klatki?
    Cropuje tylko wtedy,gdy fotografuję cyfrowo.

(a tak serio - to specyfika pracy )
    Wiesz co, adamek, ja nie jestem specjalistą sportowym. Jestem niespecjalistą od wszystkiego. I czasem, a może nawet częściej, podobnie jak wymieniony parę postów wyżej i inni koledzy wycinam 1/5 a nawet więcej. I się cieszę że mam co wyciąć. A gwoli kolegi co pisał o zerowej kreatywności mających zapięte 2,8/300: miewam tak. I czasem, rzeczywiście, się nie ruszam. Bo nie wolno. Ty - jak sądzę - wiesz, ja wiem, inni wiedzą lepiej.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ej no kurde, 1/5 klatki to nawet ja nie wycinam

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ej no kurde, 1/5 klatki to nawet ja nie wycinam
    Bo nie musisz:-)

Początki nałogu

Domyślnie

Rolaj - ty masz swoją opinię, ja swoją, oboje bazujemy na własnych doświadczeniach. Nie musisz się zgadzać z moją opinią, tak samo jak ja z twoją, ale daruj sobie nic nie wnoszące "inni wiedzą lepiej", bo ten sarkazm jest całkowicie chybiony. Wesołych...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Rolaj - ty masz swoją opinię, ja swoją, oboje bazujemy na własnych doświadczeniach. Nie musisz się zgadzać z moją opinią, tak samo jak ja z twoją, ale daruj sobie nic nie wnoszące "inni wiedzą lepiej", bo ten sarkazm jest całkowicie chybiony. Wesołych...
    Owszem, bazuję na doświadczeniach, własnych. Wzajemnie!

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tzn ja też wycinam jak robię sport.
    Bardzo często.
    Jednak wycinanie 1/5 klatki to jest przesada jak dla mnie - bo potem już nie ma co drukować.
    No, ale to sprawa indywidualna.

Oczywiście, nie dotyczy to sytuacji ekstremalnych, kiedy naprawdę nie da rady zrobić inaczej niż wycinać 10% klatki - ale z takich sytuacji nie chciałbym robić normy, o!
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Zgodzę się, ze cropowanie w reporterce to norma, czasami tez nie ma innego wyjścia jak duże cropowanie. Ale jak z wszystkim nie można popadać w przesadę. Martwi mnie to, ze z tego co widze niektórzy uwazaja ze jeśli ktoś ma inne zdanie to nie ma pojęcia o czym pisze... Zabrałem glos na temat tego zdjęcia, bo akurat z hokeja ma jakieś doświadczenia. Dla mnie to zdjęcie nie jest wcale specjalnie i na pewno nie zasługuje na wybór do najlepszych zdjec sportowych roku. I tyle. Weolych Świat dla wszystkich.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów