Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Jaki papier do wydruku panoram ?

Domyślnie Jaki papier do wydruku panoram ?

Witam wszystkich,
    Od pewnego czasu mam dostęp do całkiem niezłej drukarki foto Epson R1800 oraz kalibratora monitora i drukarki. Chciałbym wykorzystać ten tandem, a właściwie trio do wydrukowania panoram, które zrobiłem podczas pobytu w Norwegii.
    Niby żaden problem - udać się do firmy oferującej wydruki na ploterach (drukarkach wielkoformatowych) i po kłopocie. Jednak ja chciałbym zrobić wydruk tak jak chcę a nie jak mi oferują (narzucają). Obróbka zdjęć wykonana będzie w PS a cały proces bazować będzie na profilach wygenerowanych do monitora i drukarki (pod konkretny posiadany papier / tusz).

Wspomniana drukarka drukuje rewelacyjne zdjęcia na papierze firmowym (Epson) jak i Kodak. Mam jednak problem z dostępnością formatów innych niż A4 i A3.

Czy i gdzie można nabyć papier umożliwiający wydruk panoramy, którą najprościej określę jako 2-3 papierów formatu A3 w układzie Landscape?
    Ewentualnie kilka zdjęć formatu A4 w układzie Landscape.

Zapewne byłby to papier foto w rolce. Jednak słyszałem i czytałem, że może pojawiać się problem z późniejszym zwijaniem się takich zdjęć.

Klejenie trzech zdjęć to półśrodki.

Dziękuję za odpowiedź i pomoc,
    pozdrawiam.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

Najlepiej zamówić sobie papier w rolce (HP, Igepa, InkJet) w jakiejś hurtowni papierniczej. Ja swojego czasu zamawiałem do Epson Stylus Photo 1270 (A3+) papier InkJet'a i był ok (szerokość rolki 320mm, długość 20 lub 50m - cena od. 120zł z VAT), lub dogadać się z jakąś 'ploternią', aby sprzedali kawałek rolki - lub uśmiechnąć się po ścinki (czasem można i 30x200cm wynieść! )...
    Jeśli chodzi o większe formatki, to jeśli wchodzi A3+ to jest jeden gość na allegro który sprzedaje papiery 'noname' - w tym właśnie rozmiarze i do tego świetnej jakości (ja płaciłem 69zł + wysyłka za 10 arkuszy A3+ błysk). Zdaje się że jedna z jego aukcji jest TUTAJ
    Nick na allegro: Smyk76
    Myślę, że warto zapytać o inne rozmiary...
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Uprawnienia umieszczania postów