Mam problem krórego nie mogę rozwiązać. Może ktoś zna odpowiedź.
Kalibrując dziś po przerwie monitor LCD Eizo S1932 z Eye-one Display 2 (z najnowszą wersją ściągniętą ze strony producenta), za każdym razem kiedy przechodzę do kolejnego kroku wyskakuje mi okienko z informacją "Eye-One position detection failed. Do you want to continue anyway?", wybieram tak. Co mam źle ustawione? Zmiana pozycji klibratora na monitorze nic nie daje, zawsze jest to samo.
I druga sprawa: wszystkie kolejne pozycje w krokach mogę ustawić bez problemów, natomiast nie udaje mi się ustawić kolorów RGB - jakkolwiek bym nie zmieniał wartości RGB od 0 do 100% to te 3 znaczniki dla trzech kolorów niemal się nie przesuwają, minimalnie, i ostatecznie więc nie mam ich w jednej pozycji ale mocno rozjechane. Kiedy kilka miesięcy temu kalibrowałem monitor nie było z tym problemów. Zmieniłem w tym czasie co prawda kartę graficzną jednego Matroxa na nieco wyższy model Matroxa, ale nie sądzę aby to była przyczyna, sterowniki aktualne. Wymieniłem też Windowsa XP na Win7 64 bit, ale nie może mieć to przecież przełożenia na działanie jednej funkcji w sofice kalibratora.
Zaczynam się już zastanawiać czy monitor nie jest w jakiś sposób uszkodzony...