Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: balans bieli

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie balans bieli

Otoz napisze od poczatku robiac w domu zdjecia przy swietle z zarowek w trybie AV (najbardziej mi pasuje na poczatek ) robiac zdjecia kolory sa malo ostre a biel pomaranczowa , balans mam na auto , lecz gdy zrobie identyczne zdjecia w trybie automatyki - portret kolory sa ok a biel jest naprawde biala , stad wysowa mi sie pytanie skoro uzywam AV +balans bieli-auto zdjecia nie sa ciekawe a w portrecie gdzie tez ten balans jest auto kolorystyka jest ok ? mozna zrobic zdjecie kartki bialej i wrzucic do ustawien balansu ale trzeba to zrobic w fotografowanym pomieszczeniu , ale jak mam to zrobic jak w np AV wychodza mi pomaranczowe - moze powinienem zrobic w portrecie , oddalic obiekt by nie przeswietlic zdjecia ? Z gory dziekuje za pomoc .
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

RAW+DPP to rozwiązuje wiele problemów
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Pewnie tak ale mam 2 gb karte wiec moge zrobic ok 400 fotek w najlepszej jakosci a w rawie moze 100 a planuje male wycieczki wiec troche chce poszalec , po drugie zaczynam przygode z lustrem wiec na poczatek jpg jest lepszy dla mnie , z kompaktem nie mialem takich problemow .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    probowalem wrzucic z portretowki ale probka wyszla biala ale zdjecia z nia sa nnie biale raczej czerwone , na zewnatrz nie jest zle ale w pomieszczeniach porazka , zmiana balansu na zarowki tez nie pomaga -jedynie jest ok w portretowce ale tak nie chce robic pelna automatyka jest dla dzieci
    Ostatnio edytowane przez zxzx ; 14-12-2007 o 20:09 Powód: Automerged Doublepost
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Zresetowalem ustawienia jest prawie dobrze - cos widocznie namotalem , ale nie jest tak dobrze jak w portretowce wiec jesli ktos ma dobry sposob na balans z checia go wyprobuje

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dokup karte, stać cie na aparat a nie stać na "kliszę"..??

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

stac mnie wczoraj mialem statyw hama co bylo wielka pomylka przy szkockich wiatrach dzis juz mam manfrotto wydalem juz ok 900 funtow wiec moze koniec z zakupami w koncu dopiero zaczynam a balans bieli wazna rzecz a moje fotki maja byc przynajmniej satysfakcjonujace a za ok rok bardzo dobre , fotografia wciaga jak chodzenie po bagnach

Domyślnie

heh,
    ja ustawiam balans bieli na probnik white snow z okladzin meblowych i powiem ze jest zajeb...ciezko karte wziac ze soba i zrobic jej zdjecie na miejscu ?

pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Ja ostatnio w pomieszczeniach ustawiałem ręcznie balans bieli na dużą kartę Digi Grey i szary potem rzeczywiście wychodzi szary na zdjęciach bez żadnych domieszek kolorystycznych...

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

szamac - nie jest ciezko pisalem jak to robilem i jak wychodzilo , moze cos robie zle

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

zxzx - czy czytałeś to : http://canon-board.info/showthread.php?t=19896 , myślę ,że pomoże a na pewno nie zaszkodzi:wink:

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów