Jak kupowałem w Euro lampę Metz 58 na raty to też próbowali mi wcisnąć najpierw ubezpieczenie a potem przedłużenie gwarancji. Ubezpieczenie odrzuciłem od razu, nad gwarancją się zastanawiałem ale też odrzuciłem.
Przy sprzęcie foto w odróżnieniu od np. telewizorów nie można się było zabezpieczyć się od uszkodzeń mechanicznych czyli jak np spadłby ci aparat czy jak w moim przypadku lampa to z gwarancji nici.
Czyli pomysł jaki zapodał Czacha by nie przeszedł.
S1 IS, 5DII + BG-E6, C24-105/4 L, C70-300/4-5.6 IS USM, C50/1.4, C28/1.8, Metz 58 AF1, LowePro Nova 190, LowePro FASTPACK 250
Ponoć Canon daje tylko rok. Ten drugi czy trzeci rok - to już w przypadku serwisowania oddaje się do sklepu który daje ową gwarancję.
Znalazłem coś takiego:
http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/...nter.guaranty/
C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT
O redcoon słyszałem wiele dobrego!! Jeżeli chodzi o przedłużanie gwarancji to nie każdy sklep to oferuje i polega to na dodatkowym ubezpieczeniu. Tej dodatkowej "gwarancji" udziela sklep (a w zasadzie ubezpieczyciel) a nie producent, czyli w przypadku znszczenia sprzętu po upływie nominalnej gwarancji producenta zgłaszamy się z problemem do sklepu
Pzdr