Strona 12 z 30 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 297

Wątek: Fotografia Miesiąca - REAKTYWACJA

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Już można.

W praniu wyszły następujące problemy:
    po pierwsze ankiety mogą mieć najwyżej 10 pozycji. Teraz mamy 22 zdjęcia. Sprawa o tyle kłopotliwa, że w efekcie można głosować trzy razy, czyli lekko nie fair. Dopóki nie znajdę rozwiązania technicznego - jeśli istnieje, proszę po prostu: głosujcie na jedno zdjęcie.

Druga sprawa: przyjąłem tak jak planowałem od początku głosowanie przez cały miesiąc. Dzięki temu mamy szansę na wybór zwycięzcy sensowną liczbą głosów, a oceniający mają czas na powracanie do zdjęć i weryfikację pierwszych wrażeń. Ale mam głos, że powinno być krótko - np. pięć dni. Co myślicie?

W kwestiach formalnych: zaczynamy zabawę i jest fajnie. Ale na przyszłość będę wymagał stosowania się do regulaminu - skoro jedni mogą, to inni powinni to uszanować. Otrzymałem dwa zdjęcia z których nie usunięto EXIFów, trzy zdjęcia o rozmiarze większym niż 200kb, oraz jedno zdjęcie po terminie (co prawda minutę ale zawsze). Proszę - zapoznajcie się z regulaminem i się zastosujcie. A jak macie lepsze pomysły - zaproponujcie w tym wątku.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Dziwnie podzielone. Chyba lepiej było podzielić 8-7-7. Tak to w ostatnim wyniki będą niemiarodajne, przez to, że tylko 2.
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    po pierwsze ankiety mogą mieć najwyżej 10 pozycji. Teraz mamy 22 zdjęcia. Sprawa o tyle kłopotliwa, że w efekcie można głosować trzy razy, czyli lekko nie fair. Dopóki nie znajdę rozwiązania technicznego - jeśli istnieje, proszę po prostu: głosujcie na jedno zdjęcie.
    Nie głosujemy na zestawy, tylko na jedno zdjęcie - co zresztą w regulamienie jest jasno podane
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 02-03-2008 o 22:51 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Problem z sondami moznaby rozwiazac w taki sposob, ze stworzyloby sie domene powiedzmy zdjeciemiesiaca.canon-board.info, i tam umieszczaloby sie osobny skrypt do glosowania, ktory by nie mial ograniczenia co do ilosci opcji. Wystarczyloby jeszcze zrobic jakies zabezpieczenie login/haslo podpiete do bazy danych na forum i chulaj dusza Co prawda nie wiem jak zrobic ten skrypt z loginem, ale przypuszczam ze co lepsi informatycy/webmasterzy na forum by sobie z tym poradzili
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Pierwsze koty za płoty! Fajnie, że pomysł wypalił! Piękne zdjęcia. Gratulacje dla autorów!

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

a może by zrobić jeszcze 1 osobny wątek ze wszystkimi zdjęciami? Łatwiej będzie ocenić...
    No i wg. mnie jednak krótszy czas głosowania - powiedzmy tydzień - w zupełności wystarczy.
    Canon 855D + 8-200mm f4

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

1. Z jednej strony miesiąc na głosowanie to troche za dużo, z drugiej strony jednak, szanse na oddanie głosu maja też Ci, którzy bywają na CB rzadko, albo nieregularnie. Proponowałbym skrócić czas do dwóch tygodni od momentu rozpoczęcia głosowania.

2. Skoro ankiety nie da się rozbudować to może wogóle zrezygnować z ankiety na rzecz przycisku "głosuję" umieszczonego przy każdym zdjęciu. Dopóki sie nie zagłosuje wszystkie będą aktywne, w momencie oddania głosu na jakieś zdjęcie reszta przestaje być aktywna. Prawo do głosowania mieliby, oczywiście, tylko zalogowani uczestnicy CB i dopiero po zalogowaniu się przyciski byłyby widoczne. ( nota bene, zielonego pojęcia nie mam o tworzeniu skryptów )

Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, otóż wątki do głosowania zostały umieszczone na forum w dosyć dużym odstępie czasowym ( wątek I po godzinie 17tej a wątki II i III po godzinie 23). Nie wiem czy istniała możliwość oddania głosu zaraz po umieszczeniu I wątku czy dopiero po umieszczeniu ostatniego. Jeśli już po umieszczeniu pierwszego wątku istniała mozliwość oddania głosu, to zakładając oczywiście, że uczciwie podejdziemy tym razem do sprawy i oddamy tylko jeden głos to ktoś kto oddał głos np. o godzinie 20tej na któreś ze zdjęć z wątku I to automatycznie nie powinien już głosować na żadne z pozostałych zdjęć w wątku II i III.

Napisał michalab
    Dziwnie podzielone. Chyba lepiej było podzielić 8-7-7. Tak to w ostatnim wyniki będą niemiarodajne, przez to, że tylko 2.

Myślę, że liczy się ilość oddanych głosów na zdjęcie a nie procenty jakie sie pokazują na ankiecie, zatem... nie jest tak źle z tą miarodajnością
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 03-03-2008 o 03:41

Domyślnie

Dzięki dla Kubaman za dobrą inicjatywe !!!

Faktycznie można dzielić zdjęcia w wątkach po równo. Proszę tym którzy wysłali zdjęcia niezgodne z regulaminem to uswiadomić. Na początku się pewnie uczymy.

W razie batów trza się zaopatrzyć w odtrutkę :-D

ale niektóre fotki przepiękne

pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Założę się, że będą osoby, które zagłosują w każdej ankiecie - dlatego lepiej było podzielić równomiernie.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

1) nic na to nie poradzimy, dzieląc lub nie ludzie którzy będą chcieli mogą sobie głosować więcej razy
    2) nie widzę związku z wynikami końcowymi. Wybieramy jedno zdjęcie.
    3) idąc dalej tym, tropem pojawi się sugestia, aby pokazywać zdjęcia w "odpowiednim" rozłożeniu. Jeśli do jednego wątku trafią dwa dobre zdjęcia a do drugiego jedno dobre, to to pojedyncze dobre ma teoretycznie większe szanse. Przy założeniu że głosujący łamią reguły. Ale jak je rozdzielić? Jak ocenić co to jest dobre zdjęcie? Itd, itp, itvp. Niewykonalne.
    4) Bawimy się! Nie ma tu miejsca na arthhyysm. Może niektórzy chcą grać o sławę i pieniądze, ale to raczej nie tutaj. Jeśli zabawa okaże się mało zabawna, to po prostu z tego zrezygnujemy.
    5) wszystkich którzy jednak nie będą potrafili się oswoić z przyjętą formą odsyłam uprzejmie do innych tego typu konkursów i zabaw na rozmaitych zaprzyjaźnionych forach. Uczestnictwo jest nieobowiązkowe.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

michalab...zakładasz ze na tym forum są jacyś posłowie głosujący więcej niz jeden raz? )) oj, nieładnie tak podejrzewać kolegów, nieładnie )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kubaman masz rację, skoro nie da się zrobić idealnie to nie ma sensu nic zmieniać, niech będzie jak jest.

Adso, myślałem raczej o pomyłkach i nieznajomości regulaminu - to nie jest chyba takie niespotykane.

Strona 12 z 30 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów